Petrecerea de despartire pentru un coleg de munca

Petrecerea de despartire pentru un coleg de munca
  calendar_month        
Uneori petrecem atat de mult timp alaturi de colegii nostri , insat atunci cand pleaca din companie ne face o placere deosebita sa ne aratam aprecierea fata de ei, dar si regretul ca ne "parasesc". O petrecere de ramas bun este o ocazie perfecta de a arata colegului respectiv faptul ca il respectam si ca ne-a facut mare placere sa colaboram cu el.

Iata ce anume ar trebui sa stii in cazul in te incumeti sa planifici o astfel de petrecere.

Locatia


In situatia in care aveti un birou restrans, in care se afla doar echipa voastra, mica petrecere poate avea loc chiar la locul de munca. Imparitti biroul cu multi alti colegi care nu fac parte din departament sau cu care nu aveti o relatie de amicitie nu va ramane decat sa mutati petrecerea in sala de mese (daca exista) sau intr-un bar/pub.

Stabileste toate aceste detalii impreuna cu toti colegii pentru a ajunge la cea mai buna solutie, potrivita pentru toata lumea.

Cadourile

Cel mai bine este sa se stranga bani de la colegi. Nu este recomandat sa se impuna o suma pentru ca este foarte posibil ca unii dintre acestia sa nu mai aiba foarte multi bani la dispozitie, asa ca se merge dupa regula "fiecare da cat poate si cat vrea".

Ca si cadouri, depinde foarte mult de la o persoana la alta, insa este recomandat sa ii oferiti colegului respectiv un cadou memorabil, pe care sa il pastreze multa vreme. In acest sens sunt recomandate bijuteriile (pentru femei in special), carti, aparate foto si alte obiecte similare. Desigur, cadoul achizitionat depinde foarte mult si de bugetul disponibil.

Mancarea

In cazul in care este vorba despre o petrecere surpriza, de mancare va veti ocupa tot voi. Incearca sa imparti sarcinile (cadoul, mancarea etc) astfel incat sa nu aglomerezi o singura persoana cu toate aceste lucruri.

De preferat este sa optezi pentru o serie de aperitive usor de preparat, dar si pentru cateva platouri cu mini prajituri. Saleurile, cornuletele si alte pruduse de patiserie vor fi si ele bine-venite pentru toata lumea. Nu uita de bauturi - in cazul in care mica petrecere se va desfasura la birou si in timpul programului limitati-va la bauturi racoritoare: apa minerala, suc natural si suc acidulat, ceai etc. Incearca sa multumesti toti colegii, dar mai ales pe cel de la care urmeaza sa va luati ramas-bun.

Momentul potrivit

Cel mai recomandat este sa asteptati pana la finalul programului pentru a va desparti de colegul vostru. In acest fel toata lumea va avea timp sa isi termine treaba si sa socializeze pe indelete. Daca vei organiza mica petrecere in timpul programului de munca lumea va avea tendinta sa serveasca o prajitura, sa ii ureze toate cele bune colegului care urmeaza sa plece si sa se intoarca la treaba.

In situatia in care angajatii si-au terminat toate taskurile, ei vor fi relaxati, vor avea timp sa discute cu toata lumea si sa va simtiti astfel bine impreuna.

Mesajele de despartire

In functie de motivul pentru care respectul pleaca din firma ar trebuie sa va alegeti cu multa grija cuvintele. De exemplu, daca este vorba despre o persoana care se pensioneaza este foarte posibil ca aceasta sa fie usor sensibila la vorbele voastre, ale tuturor.


Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Produse cosmetice noi
  • person

    "be natural!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right