Pietre de hotar in cariera

Pietre de hotar in cariera
  calendar_month        
Am sa va povestesc una dintre cele mai dure experiente ale mele, a fost cumplit si cu siguranta am trecut fiecare prin acest moment, mai devreme sau mai tarziu.

Lucram la acel moment in presa si am venit la serviciu ca orice om in fiecare zi, o zi ce parea linistita si fara evenimente deosebite. Dar la sedinta de sumar a zilei respective redactorul sef imi transmite foarte calm si hotarat, ca in 10 minute eu voi realiza o emisiune in direct cu ministrul, neinteresandu-l ca ministrul e la Bruxelles, ca telefonul era inchis, dat fiind ca la Bruxelles era sedinta, ca nu aveam materiale si o astfel de emisiune se pregateste cu cateva zile inainte.

Asa ca dragele mele simt cum imi vine sa mor instantaneu, unde mai pui ca era si prima mea emisiune in direct la o ora de maxima audienta a postului.

Recunosc m-am speriat, mi s-au taiat picioarele, am fumat 5 minute, dupa care am reusit printr-o minune Dumnezeiasca sa il prind pe ministru la telefon si sa-l rog sa imi fie partener de discutie o ora.

Evident nu am mai avut timp sa imi fac nici un plan, am scris doua idei pe o coala de hartie, in cabina inainte de a incepe transmisia si am inceput, dar am avut senzatia ca nu voi putea scoate un sunet in fata microfonului, ca intr-un cosmar mi s-au perindat prin fata ochilor imaginile cele mai cumplite din viata, daca nu reusesc, daca imi pierd vocea, daca uit ce vreau sa spun. Cred ca am trait toti aceste momente macar o data in viata.

Trebuie sa fiu fair-play si sa spun ca nu imi amintesc ce am spus, ce intrebari am adresat ministrului, cum am inceput, cum am finalizat emisiunea, mai ales ca la un moment dat am vazut in cabina ca aveam spectatori directi, directorul si unii colegi care asteptau sa vada ce fac.

Imi amintesc in schimb ca in secunda de start am tras aer in piept si am gandit ca trebuie sa reusesc, altfel s-a dus cariera, reputatie si increderea in mine.

Nu mi-a spus nimeni, pe moment, ce sau cum a fost, a urmat o tacere grea de tot, dupa care a fost o alta sedinta la care am participat. La finalul acesteia am fost anuntata ca voi realiza aceasta emisiune ori de cate ori doresc si simt ca am un subiect de interes, voi avea prioritate oricand. Am simtit atunci ca am aripi, numai ca ramanea o intrebare, de regula vocea mea era blanda si calda, dar in timpul acelei emisiuni am reusit sa o adaptez astfel incat sa fie exact cum trebuie pentru o emisiune foarte sobra cu tenta politica, lucru pe care nu il mai facusem, nu stiam daca le-a placut sau nu. Am avut surpriza ca sedinta de a doua zi sa asist la o discutie teribil de aprinsa intre sefi al carui subiect nu era decat vocea mea, bineinteles ca m-am oprit si am intrebat: de ce?

Raspunsul a fost ca unul dintre ei a facut remarca conform careia am o voce mai buna decat a celorlati doi sefi, fapt care va dati seama unde a dus.

Cert este dragelor ca am reusit ce nu ma asteptam, am prins incredere totala in mine si am devenit singura care intra in emisiuni fara o mie de coli pe care sa aiba scris fiecare cuvant pe care apoi sa il citeasca.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, curaj si incredere am reusit ca in cateva luni sa ating o treapta superioara in ierarhia redactiei de la reporter la realizator. Increderea nu trebuie sa va lipseasca, puterea o sa o gasiti mereu in voi, daca o cautati adanc priviti inlauntrul vostru, dar obiectiv, observati ce aveti, unde trebuie sa mai adaugati si ce anume, cum sunteti si cum ati vrea sa fiti, acceptati-va asa cum sunteti nu va mintiti, pentru ca asa nu obtineti nimic. Aceptati ca aveti si minusuri nu doar plusuri, abia atunci cand suntem capabili sa observam ca avem si defecte si le acceptam putem sa le indreptam sau sa le folosim in avantajul nostru, iar cei din jurul nostru ne vor accepta mai usor, mai deschis; si ei au temerile lor.V-am descris una din multele intamplari, de genul acesta, din viata mea si intotdeauna mi-am facut putin timp sa vad din cand in cand cum mai sunt, cum am evoluat in interiorul meu, cat am mai crescut eu ca om, ca persoana si abia apoi am pornit la drum sa indeplinesc ceva.

Mult curaj si incredere, va doresc.

Recomandari