Pregateste-te sa devii sefa

Pregateste-te sa devii sefa
  calendar_month        
Vine toamna, bine-ti pare, te asteapta o promovare… Visul tau este pe cale de a se implini. Nu numai ca in aceasta toamna vei fi promovata, dar vei fi numita intr-o functie de conducere. Esti pregatita sa fii sefa?

Dupa cum stii, nu ne nastem sefi, ci acceptam sa fim numiti in aceasta pozitie. Cu alte cuvinte, trebuie sa ajungem sa fim investiti in pozitia de leader, chiar daca aceasta latura mocneste demult in noi. Dar, pe langa beneficiile deloc de neglijat, a fi sef implica si constrangeri precum un orar de lucru prelungit, neglijarea familiei, responsabilitati multiple in grupul coordonat. Lucruri care, uneori, pot parea potrivite mai mult barbatilor.

Dar nu te lasa descurajata. Cu putina disciplina, voina si rabdare, vei demonstra ca esti o sefa ideala, fara a-ti pierde feminitatea. Sa nu te simti niciodata veriga slaba a grupului, doar pentru ca lucrezi intr-un mediu preponderent masculin.

Ghidul sefului:

In primul rand, diferentiaza-te de toti ceilalti, subliniaza-ti calitatile si incearca sa-ti dezvolti increderea in propriul talent si intuitie. Daca ajungi intr-un post inalt, inseamna ca meriti, deci trebuie sa fii sigura pe tine, sa nu-ti arati vulnerabilitatea in fata subalternilor.

Invata sa gestionezi conflictele: pentru o femeie, conflictul poate fi chiar mai greu de coordonat tocmai din cauza acestei dualitati feminine / masculin. De aceea, trebuie sa iti cantaresti indelung reactiile, sa incerci sa le ameliorezi, insa fara sa-ti schimba felul de a fi.

Comunica! Pentru un sef, este crucial sa stie in permanenta ce se petrece in jurul sau. Astfel, vei putea reactiona bine in orice situatie, nu vei fi luata prin surprindere de nimic si, in plus, le vei arata subalternilor ca iti pasa de ce se intampla in companie, ca esti o persoana devotata si de incredere.

Fii perseverenta! Cand iei o decizie, respect-o. Nu te lasa influentata de argumente ce fac apel la latura ta sensibila. Daca oscilezi de la o stare la alta si pari indecisa, ai doar de pierdut. Da dovada de hotarare si nu-i lasa pe ceilalti sa profite de sensibilitatea ta.

O mana de fier intr-o manusa de catifea

In noua pozitie trebuie sa te legitimezi atat prin ceea ce faci, cat si prin ceea ce zici. Atitudinea, conduita, totul participa la consolidarea noului tau status. Fii autoritara, impune reguli pe care si tu sa le respecti, fiind un model pentru ceilalti. Si nu uita de diplomatie. Stii cum se spune: vorba dulce, mult aduce.

Afla alte tips-uri despre cum sa devii o sefa de succes aici .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Corniza zburatoare
  • person

    "love isn't finding someone you can live with;it's finding someone you can't live without..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right