Profesii in functie de personalitate

Profesii in functie de personalitate
  calendar_month        
Te-ai intrebat vreodata de ce unii oameni percep lucrurile si actioneaza atat de diferit fata de tine? Sau de ce unii sunt mereu victime in timp ce altii niciodata? Poate te-ai intrebat de ce unele persoane fac limonada din lamai, in timp ce altele cad in depresie cand viata le ofera lamai.

Raspunsul e personalitatea fiecaruia, si exista 4 mari tipuri de personalitati. Recunoaste-te si alege-ti profesia care ti se potriveste!

Personalitatea binevoitoare

E usor sa te intelegi cu ea, stie sa asculte, are multi prieteni, nu se extuziasmeaza repede, ii judeca pe ceilalti, e indecisa, evita responsabilitatile, tacuta, nu ii place sa conduca, ci prefera sa stea in spate, iti spune ce vrei ca sa fii fericita, e greu de spus daca iti spunde adevarul sau te minte.

Profesii posibile: psiholog, profesor, asistenta medicala.

Personalitatea analitica

Vrea intotdeauna detalii, are nevoie de timp de gandire inainte sa ia o decizie, care va fi intotdeauna cea dreapta, nu e emotiva, poate parea un pic cam rece, nu se simte bine in societate, stie sa asculte, organizator excelent, ii critica pe ceilalti, e sceptica in privinta complimentelor, se supara daca nu esti de acord cu ea, rezolva problemele celorlalti, credincioasa si devotata.

Profesii posibile: administrator, planner, contabil, operator calculator.

Personalitatea care conduce

E un lider, stie sa se poarte ca un sef, stie totul, are de obicei dreptate, nu e foarte populara, e posesiva cu prietenii, duce lucrurile pana la capat fiind capabila de orice sacrificiu, este prea independenta, nu are nevoie de prieteni, decisa, eficienta, orientata spre obtinerea rezultatelor, nu-si cere scuze, ii plac argumentele si controversele.

Profesii posibile: inginerie, banci, drept.

Personalitatea expresiva

Mereu pe picior de plecare, vorbeste mult, e sufletul petrecerii, se arunca cu capul inainte, isi face usor prieteni, uraste singuratatea, vrea sa fie populara, intrerupe adesea conversatia si nu stie sa asculte, uituca, isi cere scuze frecvent, spontana, exagerata, entuziasta, ia decizii rapid, prea fericita dupa parerea unora, se enerveaza rapid, are nevoie sa fie in centrul atentiei.

Profesii posibile: in domeniul artistic, antreprenori.
Recomandari