Reguli pentru o relatie la birou

Reguli pentru o relatie la birou
  calendar_month        
Dragostea poate sa apara in viata ta in cele mai neasteptate momente, situatii si... locuri. Locul de munca este adesea punctul de plecare a unor relatii mai mult sau mai putin reusite.

Pentru ca nu stii unde urmeaza sa te duca aceasta relatie, este recomandat sa iti iei cateva masuri de precautie si sa respecti anumite reguli specifice relatiilor de dragoste de la birou.
Evita relatiile cu seful


Orice ai face si oricat de tentat ar parea (mai ales datorita avantajelor de care te-ai putea bucura) evita sa te implici intr-o relatie amoroasa cu superiorul. In primul rand pentru ca vei fi criticata de toti colegii si vor considera ca ai fost promovata sau te-ai bucurat de o marire de salariu doar pentru ca te intalnesti cu seful (lucru care poate fi adevarat). In plus, o asemenea relatie se poate termina in dezavantajul tau: indiferent de cine a fost de vina pentru despartire, este foarte posibil sa fii nevoita sa iti dai demisia pentru ca situatia devine tensionata.

De asemenea, nici relatiile cu o persoana care se afla in subordonarea ta nu sunt recomandate. Cel mai bine este sa optezi pentru o relatie in care partenerul se afla pe acelasi job ca si tine sau, eventual, la un alt departament.

Ia ca atare un refuz

Daca esti atrasa de un coleg de birou si incerci sa il cuceresti sau cel putin sa ii dai de inteles ca il placi, poti incerca sa il inviti la masa de pranz sau la o iesire la final de program. Daca iti spune ca i-ar face placere, dar ca nu este disponibil atunci, asteapta sa faca el urmatoarea miscare. Daca totusi el te refuza fara sa iti dea vreun motiv ar fi bine sa nu insisti si sa renunti la idee.

Asigura-te ca merita

Probabil este un tip foarte atragator si inteligent, insa consideri ca merita sa te implici intr-o relatie cu el? Inainte de a lua orice decizie, urmareste-i comportamentul, gesturile, ideile etc. Daca este genul de persoana careia ii place sa fie in centrul atentiei si se simte bine cand ii umileste pe altii, poate ar fi bine sa reconsideri ideea unei relatii. Este poate posibil ca genul sau de persoana sa fie destul de distructiva in urma unei despartiri si din cauza lui sa fii nevoita astfel sa iti dai demisia.

Daca totusi este o persoana linistita, cerebrala si foarte echilibrata, nu ai prea multe de pierdut, asa ca esti libera sa incerci si sa te bucuri de rezultate.

Discutati toate detaliile

Ar fi bine sa discutati inca de la inceput cum anume o sa va purtati la birou, daca veti mentine relatia secreta, daca aveti reguli pe care vreti sa le urmati etc. Este foarte important sa discuti cu el tot ce trebuie, astfel incat sa nu apara probleme ulterior.

Mentine o atitudine profesionala

Chiar daca ai inceput o relatie cu un coleg si lucrurile merg intr-o directie foarte buna, ar fi totusi bine sa nu lasi sentimentele sa iti influenteze munca. De asemenea, saruturile, mangaierile si privirile insinuante nu ar trebui sa aiba loc la birou. Intimitatile specifice unui cuplu ar trebui sa aiba loc doar in afara locului de munca.

De asemenea, evita sa ii trimiti iubitului tau mailuri indecente sau total nepotrivite in timpulprogramului de munca, mai ales de pe adresa de mail de la birou. In cazul unei despartiri, se poate folosi de aceste mesaje daca vrea sa se razbune.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right