Relatiile bune cu colegii de munca te mentin sanatos

Relatiile bune cu colegii de munca te mentin sanatos
  calendar_month        
Un studiu desfasurat timp de 20 de ani si publicat de revista Healt Psichology arata ca durata de viata a angajatilor este puternic influentata de colegii de la locul de munca si de relatiile cu acestia .

Conform studiului, iesirile la cafea, la masa de panz, comunicarea buna si o atitudine prietenoasa se pare ca este unul dintre secretele unei vieti mai lungi si mai fericite.

Cei sociabili au o viata mai lunga

Cercetarea a fost facuta de catre cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv pe un esantion de 820 de persoane care si-au facut analizele medicale in anul 1998 si inca o data in 2008. In aceasta perioada, angajatii au fost tinuti sub observatie, iar la evaluare s-a descoperit ca cei mai sociabili, care isi fac rapid prieteni si care se inteleg bine cu ceilalti colegi, aveau o stare de sanatate mult mai buna decat care erau usor anti-sociali, care nu petreceau timp alaturi de colegi si care se focusau doar pe munca si eventual pe relatia cu seful.

Relatia buna cu seful nu este la fel de importanta

Contrar asteptarilor, angajatii care erau in gratiile sefilor, nu aveau o sanatate mai buna decat cei care nu se straduiau sa-i faca acestuia o impresie foarte buna. Asadar, incearca sa intretii relatiile cu colegii si sa faci in asa fel incat acestea sa fie cat mai placute.

Ana Dragota Ana Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Protectie cu 1 RON pe zi
  • person

    "www.e-antioxidanti.ro"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right