Revenirea la fostul loc de munca: pro si contra

Revenirea la fostul loc de munca: pro si contra
  calendar_month        
In cazul in care te-ai "despartit" de fostul sef in conditii bune, iar acum vrei sa revii la jobul la care ai renuntat, este recomandat sa ai in vedere anumite aspecte. Inainte de orice trebuie sa stii ca nu este dificil sa faci acest pas, insa din punctul de vedere al specialistilor exista cateva argumente pro, dar si contra.

Argumente contra:


Este posibil sa fii privit intr-un mod acuzator de catre fostii colegi sau sefi. Acestia te vor judeca probabil si vor spune despre tine ca esti o persoana schimbatoare, care se razgandeste imediat.

De asemenea, in cazul in care reusesti sa recapeti vechiul job , este posibil ca seful sa profite de situatie si sa iti dea un salariu mai mic sau mai multe taskuri.

Argumente contra

Esti familiarizata deja cu modul in care functioneaza lucrurile si iti cunosti colegii si sefii. Astfel, nu va trebui sa te mai confrunti cu stresul schimbarii.

De asemenea, taskurile pe care le vei primi nu vor fi lucruri noi pentru tine. In plus, este foarte posibil ca de acum inainte sa le faci mai bine. Explicatia este ca dupa o pauza de cel putin 3 luni, incepi sa lucrezi cu mai mult spor si sa faci lucrurile mai bine.

Un alt beneficiu poate fi acela ca te poti bucura de un job mai bun si chiar de un salariu mai mare. Explicatia este ca este posibil ca fostul tau post sa nu fie liber, iar seful sa iti dea un job mai important, mai ales avand in vedere experienta acumulata de-a lungul timpului in echipa lui.

Cum sa revii la fostul job

1. In momentul in care te-ai hotarat sa te intorci la fostul loc de munca, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa verifici daca postul mai este disponibil. Daca ai ramas in relatii bune cu sefii sau colegii, poti lua legatura direct cu acestia. Daca in urma plecarii tale s-au facut prea multe modificari, poti suna la departamentul de HR pentru a cere aceasta informatie.

2. Daca postul pe care ti-l doresti este disponibil, ia legatura cu seful tau si discuta despre o eventuala reangajare. Pregateste-ti CV-ul, iar daca superiorului ii surade ideea, trimite-i documentul pe e-mail. Totusi, este foarte posibil ca seful sa nu iti mai ceara niciun CV si sa te roage sa vii de la munca incepand cu urmatoarea zi. Pentru ca sansele sa se intampla acest lucru nu sunt tocmai foarte mari, ar fi bine sa nu iti faci iluzii in acest sens.

3. Este posibil sa parcurgi, inca o data, procesul de angajare si testare care consta in interviu, teste de inteligenta si personalitate. Nu te panica insa pentru ca este foarte posibil sa fie doar o regula a companiei si nu neaparat o dorinta a sefilor tai.

Pregateste raspunsuri pentru intrebari obisnuite, dar si pentru cele de genul "ce te-a facut sa revii la fostul loc de munca?". De asemenea, pregateste-te si pentru negocierea salariului. Este foarte posibil sa nu il ai inca de la inceput pe cel pe care il aveai inainte - nu uita ca salariul creste o data cu timpul petrecut in companie, iar tu esti din nou... la inceput.

4. Dovedeste-i sefului ca a luat decizia cea mai buna atunci cand te-a angajat. Munceste mai mult ca niciodata si multumeste-i pentru sansa oferita.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dezvoltare prin fonduri structurale nerambursabile
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right