Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie
  calendar_month        
Ramane un element extrem de important, chiar daca multi dintre noi nu ii acorda atentia cuvenita.

Ce reprezinta de fapt scrisoarea de intentie? Este o forma a motivatiei personale, indreptata spre obiectivul vizat, si anume slujba mult dorita. Este prima forma de a intra in legatura cu angajatorul, de a face vizibile si clare intentiile tale.

Ce trebuie sa cuprinda scrisoarea de intentie obligatoriu? Spre deosebire de Cv, unde se prezinta in clar date personale, studiile, experienta (daca este cazul,in scrisoare trebuie relevate in forta abilitatile care te recomanda pentru post, aspiratiile si nazuintele tale care ar convinge angajatorul sa te invite la un prim interviu.

Cum si primul pas este si cel mai greu, trebuie sa ne cream o imagine cat mai buna, apropiata de realitate, si sa construim cu mare atentie acest, sa-i spunem, "epilog profesional":

Nu este indicat ca scrisoarea sa fie adresata personal, ci mai degraba departamentului de HR;
De specificat postul pentru care se depune candidatura;
Motivatia care te face sa crezi ca esti potrivit pentru jobul ales: studii sau experienta intr-o pozitie similara sau pur si simplu faptul ca este o companie cu rigori la care te-ai putea adapta si / sau un mediu de lucru in care te poti dezvolta;
Precizarea abilitatilor care te recomanda pentru post, in functie de cerintele stipulate in job description;
Aspectul ingrijit, scrisoarea sa fie elaborata, nu scrisa in fuga, cu prescurtari sau chiar greseli.

Am intalnit persoane care, cu toate ca nu aveau experienta ceruta, manifestau dorinta pentru un anume post, aveau abilitati native si / sau dobandite in domeniul ales sau o mare putere de adaptare, astfel incat intreceau cu brio diversi candidati aflati deja intr-o mare blazare si indiferenta, posesori ai unor Cv-uri mai mult decat generoase.

Mai ales, pentru cei care-si trimit CV ?uri la agentiile de recrutare, este absolut necesara scrisoarea de intentie, in care sa fie stipulate domeniile de interes, pentru ca de multe ori nu studiile dicteaza traseul nostru profesional, ci mai degraba: dorintele, abilitatile, chiar si hobbyurile uneori. Important este ca orice faci sa faci din placere, si atunci e clar ca vei avea randament maxim , rezultate pe masura si vei avea succes oriunde te-ai duce.

Deci, nu uitati de importanta unui lucru, aparent nesemnificativ, dar care poate sa va deschida usi si oportunitati nebanuite !

Recomandari