Semne ca nu esti potrivita pentru cariera actuala

Semne ca nu esti potrivita pentru cariera actuala
  calendar_month        
Jobul este un aspect important al vietii. Este locul in care iti petreci o mare parte din zi si este sursa venitului tau lunar.

Daca esti fericita cu locul tau de munca, atunci probabil ca esti fericita si in timpul liber, deoarece te simti impinita. Daca nu-ti place job-ul actual insa, frustrarea si stresul iti afecteaza foarte mult viata personala.

Te tarasti spre munca in fiecare zi
Daca in fiecare zi mergi cu greata spre munca si astepti cu nerabdare programarea la dentist, sau speri sa fii bolnava in fiecare dimineata, inseamna ca ti-ai ales cariera gresita. Daca continui in acest fel, niciun aspect al vietii tale nu va fi placut.

Nu esti buna la munca
Unul dintre motivele pentru care oamenii isi iubesc munca este faptul ca sunt foarte buni in domeniul respectiv. Cand stii ca realizezi totul excelent, starea de spirit se imbunatateste semnificativ. In schimb, daca ce faci la job este de o calitate indoielnica, nu ai cum sa fii multumita.

Urasti sa vorbesti despre jobul tau
Cand mergi la o petrecere sau intalnire, ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa vorbesti despre job. Daca eviti de fiecare data acest subiect, ai parte de un semn clar ca trebuie sa te reorientezi spre alt loc de munca.

Te plangi mereu de serviciu
Daca te plangi prietenilor si familiei constant de problemele de la munca si chiar de rutina de acolo, gandeste-te ca este momentul sa iti schimbi cariera. Daca totusi nu te deranjeaza ceea ce faci si problemele sunt legate de colegi sau superiori, cauta-ti un alt loc de munca in acelasi domeniu.

Ajungi tarziu si pleci devreme
Daca lipsa motivatiei se manifesta prin intarzieri si plecari inaintea finalului de program, asta inseamna ca nu-ti place deloc ceea ce faci. De obicei, cand intervin probleme legate de bani sau post, lipsa de motivare nu se manifesta prin scurtarea programului de lucru.

Petreci prea multi timp pe Facebook
La munca, daca tot ceea ce faci se rezuma la Facebook, YM sau jocuri cu gradinarit pe site-uri obscure, ori esti sef ori iti urasti complet jobul.

Nu simti provocare
Unii oameni devin foarte demotivati cand realizeaza ca jobul lor nu implica provocari si este monoton. Chiar daca reusesc cu greu sa-si faca aparitia la munca in fiecare zi, performantele lor sunt la minim. Cand intri intr-o astfel de stare, gandeste-te la o schimbare rapida de cariera.

Cauti metode sa stai ocupata
Reteta dezastrului este completa atunci cand ai face orice tip de munca de pe lumea asta in locul jobului tau. Daca ai ajuns in acest stadiu, nu mai ai ce cauta in domeniul actual de lucru.

Autor: Radu G.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

casatoria si dupa casatorie
  • person

    "iubeste pt ca fara iubire viata nu are rost"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right