Semne ca seful tau este un egoist

Semne ca seful tau este un egoist
  calendar_month        
Daca ai lucrat vreaodata intr-o companie sau organizatie multinationala, cu siguranta ai intalnit si acel gen de sef egoist. Micromanagerii, obsedatii de control si tiranii egoisti se regasesc in orice nivel din cadrul unei organizatii mari, iar comportamentul lor distruge atmosfera de la munca.

Iti taie aripile

Sefii egoisti sunt super gelosi pe tinerii muncitori si apreciati. Rareori un tanar angajat castiga batalia cu seful lui - in special daca atrage si atentia. Daca te regasesti la ora 9 inca la munca si a doua zi nu esti chemat la o sedinta importanta, este cazul sa ai o discutie cu superiorii tai. Promovarea pentru care muncesti atat de greu s-ar putea sa nu mai vina niciodata.

Iti fura munca

Unii dintre sefi detesta sa fie eclipsati de subalterni, asa ca deseori le fura gloria si creditele muncii lor. Desigur, job-ul tau este sa ai creativitate si sa generezi idei noi. Esti acolo pentru ati face seful sa arate bine. Insa daca ai realizat un proiect de unul singur, sau poate 4 proiecte si tot nu te stie nimeni de mai sus, este clar ca seful tau iti pune piedica.

Esti hrana pentru lupi

Ai ajuns mana dreapta a sefului tau, dar din nefericire, exista o latura nasoala - tu faci intotdeauna treaba murdara. Concediezi angajatii sau iei injuraturile pentru o campanie de vanzari nereusita. Astfel de lucruri nu ar trebui sa iti aterizeze tie pe umeri. Accepta sa-ti asumi responsabilitatea doar daca este un echilibru in relatia cu seful tau.

Te pune in impas

Ti-ai dovedit calitatile si intr-un final ai obtinut un proiect major. Numai ca seful tau ti-a oferit doar o parte din informatiile vitale si un deadline imposibil. Plus ca echipa pe care o ai nu este calificata sa duca la bun sfarsit acest proiect. De ce te-ar sabota astfel? Pentru ca vrea sa ramai unde esti in acest moment.

Iti distruge weekend-ul

Faptul ca angajatii moderni stau mult peste program in timpul saptamanii, nu mai este o surpriza. Pana la urma, cele 40 de ore de munca pe saptamana sunt doar un mit astazi. Dar daca esti chemat duminica dimineata la munca, ai un sef maniac.

Inflexibilitatea

Flexibilitatea este cruciala astazi in mediul afacerilor si nu este nimic mai rau decat un sef rigid, care scufunda cu el intreaga echipa. Talentele noi aduc idei noi, iar daca seful tau nu este deschis la asa ceva, este timpul sa schimbi regimul.

Recomandari