Sfaturi utile daca iti schimbi jobul

Sfaturi utile daca iti schimbi jobul
  calendar_month        
Uneori, este mai bine sa nu te decizi imediat

Ai impresia ca nu poti sa o mai scoti la capat la actualul job? Nu poti negocia cu seful si acest lucru are implicatii nefaste la job? Mai ales daca ai primit alte oferte de joburi care te tenteaza, primul impuls este sa te indrepti imediat catre altceva. Acum, iti doresti sa ai o pozitie mai ferma in negocierile de la interviu si sa te interesezi mai in amanunt despre cultura organizationala, avand in vedere experienta pe care o ai deja.

Nu ceda primului implus

Inainte de a face o schimbare, analizeaza bine toate optiunile. Orice relatie noua, fie ea de prietenie sau de angajare, incepe adesea sub cele mai bune semne, dar poti ajunge la nemultumiri in scurt timp. Ca sa fii sigura ca orice decizie ai lua este in beneficiul tau, analizeaza hotararile anterioare si elimina acele aspecte pe care le-ai neglijat initial si care au dus la acest deznodamant.

Gandeste-te daca atunci cand te-ai angajat in acest job, cunosteai toate implicatiile si ai analizat bine oferta inainte de a pasi entuziasmata in noua etapa a carierei tale. In conditiile in care ceea ce te determina acum sa vrei sa pleci nu putea fi cel putin intuit de la inceput, nu te poti blama daca nu ai contribuit singura la crearea unor probleme. Cum multe situatii problematice pot fi intuite printr-o analiza la rece, alege sa te angajezi in urmatorul job in cunostinta de cauza. Atat timp cat nu poti modifica in niciun fel lucrurile la actuala companie pentru care lucrezi, alege schimbarea de directie, insa constienta de toate riscurile.


Analizeaza aspru oferta de job!

Te incanta potentialul job pentru ca are o titlulatura de impact, ai un program lejer si responsabilitati pe care le duci la capat cu usurinta? Colegii sunt tineri si flexibili, iar viitorul sef ti se pare amabil si deschis la sugestii? Totul e cum nu se poate mai bine, insa vezi si ce sta in spatele acestei usi poleite. Fii foarte atenta la:


• responsabilitati care pot insemna mai mult decat par;
• flexibilitatea programului, daca exista riscul sa faci ore suplimentare;
• seful tau amabil are un superior ii da socoteala;
• spatiul de lucru - ai tot ce iti trebuie;
• cat de relaxati sunt oamenii de companie;
• cine a lucrat inaintea ta, de ce a plecat (incearca sa afli acest lucru si din alte surse, nu doar cea oficiala);
• politica salariala este cu adevarat cea discutata la interviu?
• promovarea se face doar plecand la o alta companie?


Lista poate fi mai lunga, in functie si de problemele pe care le intampini la actualul job si de care vrei, evident, sa te feresti. Daca ai suspiciuni in privinta ofertelor de job pe care le-ai consultat, nu face compromisuri doar pentru ca vrei sa pleci cat mai repede de aici. Amana-ti orice decizie pana cand consideri ca aceea pe care o iei este in totalitate in interesul tau. Succes!

Sursa: www.myjob.ro

Recomandari