Valoarea timpului petrecut la serviciu

Valoarea timpului petrecut la serviciu
  calendar_month        
Acum 10 ani, exista o singura regula in ceea ce priveste timpul petrecut la serviciu: daca vroiai sa avansezi, trebuia sa vii devreme si sa stai pana tarziu!

In zilele noastre, comunicarea wireless, diviziile in toate colturile lumii si teleconferintele au schimbat felul in care muncim.

Mai are importanta timpul petrecut la serviciu , in compania colegilor? Da, insa din motive noi si complexe. Iata cateva sfaturi ce se refera la cand si cum sa apari la job!

Fa-ti un program transparent

Daca muncesti de acasa o parte din timp, programul ar trebui sa-ti fie totusi fix. Spune-i managerului unde te va gasi la cutare ora si pune-ti orarul pe usa biroului. Ideea principala este sa nu intrebe nimeni: "Stii cumva pe unde umbla Maria?"

Profita de ocazii

Daca intr-o dupa-amiaza nu ai treaba si ai vrea sa te intalnesti cu o prietena, fa-o! Dar si inversa este valabila: daca intr-o seara nu ai nimic planificat decat o cina cu pisica, in fata televizorului, atunci stai la birou pana la 6:45 si impresioneaza-ti seful. Nu strica sa castigi niste puncte bonus!

Fii accesibila in spatiul virtual

Cand nu te afli fizic la birou in timpul programului, fii totusi vizibila pe IM, trimite e-mail-uri dis-de-dimineata si seara tarziu. Investeste in tehnologii care te ajuta sa fii mereu aproape.

Comporta-te profesionist

Cand esti la birou sau te intalnesti cu un client fata in fata, adopta atitudinea si vestimentatia business. La fel, chiar si cand lucrezi de acasa, nu te lasa atrasa prea mult in conversatii informale. Nu da televizorul la maxim cand vorbesti cu seful la telefon!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ea
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right