Prima de Paste, o incertitudine in 2023. Ce isi doresc angajatii?

Prima de Paste, o incertitudine in 2023. Ce isi doresc angajatii?
  calendar_month       web risco.ro  
Se anunta cele mai scumpe sarbatori de Paste din ultimii ani. Romanii au taiat de pe lista de cumparaturi cat de mult au putut si incearca sa-si limiteze cheltuielile, dar sa aiba si ceva pe masa. In contextul scumpirilor in lant, al ratelor crescute si al veniturilor erodate de inflatie, prima de Paste ar fi o gura de oxigen pentru multi romani. Totusi, sunt constienti ca sansele de a primi un sprijin financiar de la angajatori sunt reduse. O arata si rezultatele sondajului BestJobs care indica faptul ca 55% dintre angajati nu spera la o prima.

\r\n

Vouchere, zile libere sau cos cu alimente

47% dintre romanii chestionati au declarat ca prima de sarbatori de la angajator ar fi un real ajutor, pentru 29% prima ar fi esentiala pentru cumparaturile pascale, conform sondajului realizat de platforma de recrutare online BestJobs, in luna aprilie, pe un esantion de 928 de utilizatori de internet.

Totusi, numarul celor care cred ca vor primi un sprijin din partea angajatorului s-a redus fata de alti ani. Doar 45% au raspuns ca spera sa incaseze ceva in plus cu ocazia Pastelui.

In topul beneficiilor, raman banii:

58% se asteapta sa fie rasplatiti de angajator cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 de lei

26% estimeaza ca vor primi intre 200 si 400 de lei

16% spera la o prima mai mare de 400 de lei.

Sunt insa si angajati care s-au multumi si cu alte beneficii extrasalariale. Spre exemplu, 21% ar prefera tichete valorice sau vouchere, in timp ce 15% inclina spre clasicul cos cu produse specifice de sezon. 13% s-ar bucura sa primeasca zile libere suplimentare si doar 3% ar alege o petrecere tematica organizata de angajator.

Masa de Paste, mai scumpa \r\nCiteste continuarea pe risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

...................................................................
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right