8 Case care sfideaza gravitatia

8 Case care sfideaza gravitatia
  calendar_month        
Constructiile ingenioase si vointa unor proprietari excentrici aduc arhitectura pe noi culmi. Case suspendate in copaci, case cu susul in jos sau balansate pe bete sunt cateva din minunile rezidentiale din lista urmatoare.

Gangster House Archangelsk, Rusia

Desi neterminata, Ganster House, este cea mai inalta casa din lemn cu 13 etaje si o intaltime de 43 m (jumatate din inaltimea Big Ben-ului). Proprietarul a vrut sa termine casa, dar fost incarcerat pentru a treia oara in viata lui.

Free Spirit House British Columbia, Canada

Casele Spirit Liber sunt niste sfere care pot fi atarnate de orice suprafata solida (copac, stanca, pod) si pot fi accesate de o scara in spirala sau printr-un pod suspendat. O poti echilibra cu franghii pentru a nu te balansa de zor.

Casa pe dos Syzmbark, Poland

Casa cu susul in jos pare total fara logica. Constructia pe dos a fost realizata ca o amintire a perioadei comuniste din Polonia. Merita facuta o excursie pana la aceasta casa, fie pentru istorie, fie pentru o lectie de echilibru.75359.jpgCasa Cactus Rotterdam, Olanda

Casa a fost realizata pentru a maximiza spatiu verde si gradul de luminozitate al fiecarui apartament. Dispunerea placilor de beton s-a facut tinandu-se cont de forma unui cactus. Forma lor permite soarelui sa vina din diferita unghiuri.

Castelul plutitor Ucraina

Misterioasa casa levitanta este sustinuta de o singura grinda in consola si face parte din recuzita unui film science-fiction.

Casa ciuperca Cincinnati, Ohio

Casa pare ca a fost lipita bucata cu bucata. Materialele sunt care mai de care mai incompatibile si au forme cel putin ciudate. Casa a fost realziata de un professor in desgn interior si pusa spre vanzare.

Casa Cub Rotterdam, Olanda

Arhitectul Piet Blom a inclinat cateva case la 54 de grade si le-a dat forma de hexagon astfel incat trei parti sa stea cu fata spre pamant si trei cu fata spre cer. Fiecare casa cub are 3 etaje, ultimul etaj fiind ocpat de camera piramida.

Casa rotativa Freiburg, Germania

Arhitectul ecologistul extremist Rolf Disch a construit o casa care isi ia energia de la soare si pentru aceasta se roteste dupa el. Totusi o casa care se roteste dupa soare nu pare prea stabila pentru noi, dar pentru mediu inconjurator este un lucru excelent.75358.jpg


Case care sfideaza gravitatiaCase care sfideaza gravitatia
75356.jpg


Case care sfideaza gravitatia
75353.jpg


Case care sfideaza gravitatia
75357.jpg


Case care sfideaza gravitatia
75360.jpg


Case care sfideaza gravitatia
75354.jpg


Case care sfideaza gravitatia
75355.jpg
Case care sfideaza gravitatia

Recomandari