Ateliermix.ro lanseaza proiectul Galeria Mobila

Ateliermix.ro lanseaza proiectul Galeria Mobila
  calendar_month        
In 2012, canalele de vanzare pentru arta contemporana se diversifica - de la galerii clasice si licitatii, la shopping online si expozitii in hoteluri.

AtelierMix.ro, art-shop online, lanseaza proiectul Galeria Mobila, prin care ofera tinerilor artisti plastici posibilitatea de a expune in 7 hoteluri din Bucuresti, ca alternativa la spatiile conventionale. Proiectul vizeaza atragerea unui tip de public nou, care acceseaza mai putin spatiile traditionale de expozitii si isi propune vanzarea a peste 50 opere de arta contemporana in perioada iunie - iulie 2012.

"Prin Galeria Mobila ne propunem sa aducem arta si mai ales artistii mai aproape de public, dar in principal de potentialii investitori. Practic, oferim acces la 7 noi galerii de arta, deschise non-stop, pozitionate in zone cu trafic ridicat si public tinta. Talentul artistilor romani este recunoscut la nivel international, conform feedback-ului pe care l-am obtinut in expozitiile recente la care am luat parte, iar noile spatii de expozitie vor demonstra potentialul acestora." declara Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

Piata romaneasca de arta graviteaza in jurul valorii de circa 20 milioane de euro, din care, lucrarile de arta contemporana din anii 2000 ocupa un segment inca mic, dar in crestere.

Potrivit AtelierMix.ro, principalele tendinte observate in piata de arta contemporana din Romania in 2012 sunt:

Variatiile de pret pentru tinerii artisti sunt mult mai mari decat in cazul artistilor consacrati
in cazul artistilor din portofoliul AtelierMix.ro, de exemplu, valoarea operelor vandute se situeaza intre 450 si 1.500 de euro, iar in 2012 ar putea creste semnificativ inclusiv prin promovarea in cadrul unor astfel de expozitii cu vanzare.

Canalele de vanzare se diversifica
AtelierMix.ro estimeaza ca in 2012 va vinde 300 de tablouri, dintre care 30% prin intermediul site-ului, 60% prin intermediul expozitiilor din spatii neconventionale si 10% prin intermediul intalnirilor directe cu investitori.

51314.jpg

Pe langa colectionari, exista clienti interesati de arta contemporana pentru valoarea de investitie
In ceea ce priveste profilul cumparatorului de arta contemporana, in Romania, in 90% dintre cazuri vorbim despre colectionari, pentru care arta face parte din stilul de viata, in timp ce in 10% dintre cazuri vorbim despre investitori, interesati de profit, pentru care arta contemporana face parte din mix-ul de investitii.

Artistii contemporani sunt globali
Potrivit AtelierMix.ro, accesul artistilor romani pe piata de arta internationala devine mult mai facil. Piata internationala a fost schimbata radical in ultimii ani de intrarea in forta a investitorilor din China, Rusia, Orientul Mijlociu sau Asia, care devin principalele piete de desfacere pentru arta contemporana. Daca in 2011 peste 90% dintre clientii din strainatate ai AtelierMix.ro proveneau din Franta si SUA, in 2012 galeria isi propune sa abordeze Rusia si tarile arabe, prin participarea la targuri internationale.

Galeria Mobila
incepand cu mijlocul lunii iunie, sub conceptul "Galeria Mobila - Arta contemporana cucereste orasul", lucrarile a 9 artisti, din portofoliul AtelierMix.ro, vor putea fi vizionate si achizitionate din hotelurile Novotel Bucharest City Center, Ramada Bucharest Parc, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Sarroglia Hotel Bucuresti, Howard Johnson Grand Plaza Bucharest, World Trade Center Bucharest si Phoenicia Comfort Hotel Bucharest.AtelierMix.ro isi propune sa creasca numarul spatiilor de acest tip in care expune, date fiind vizibilitatea sporita, precum si accesul la potentiali clienti, oferite de acest tip de promovare. Capacitatea de cazare la hoteluri de trei, patru sau cinci stele din Bucuresti este de peste 12.000 de locuri iar, in 2010, peste 2 milioane de turisti au vizitat Bucurestiul, reprezentand o piata importanta, pe care tinerii artisti nu aveau inca posibilitatea de a o explora.

Turistii straini, precum si cei romani, care viziteaza Bucurestiul, vor avea ocazia de a vedea in hotelurile incluse in proiect operele artistilor din portofoliul AtelierMix.ro, ce pot fi achizitionate cu preturi intre 100 si 1.500 de euro, astfel:

Novotel Bucharest City Center - 11 iunie - 11 iulie - Ioan Mircea Pop - expozitie de grafica
Ramada Bucharest Parc - 14 iunie - 30 iulie - Ovidiu Kloska - expozitie de pictura
Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel 14 iunie - 30 iulie - Dorotheea Hirjoi - expozitie de pictura

Recomandari

Newsletter Ele.ro

dragii colegi de facultate
  • person

    ""ce nu te distruge te face mai puternic"-nietzsche"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right