Casa eco-friendly, o tendinta si o necesitate

Casa eco-friendly, o tendinta si o necesitate
  calendar_month        
Mai mult decat un trend, ecologia devine un stil de viata care presupune grija pentru noi, pentru mediul in care traim si implicit pentru viitorul copiilor nostri.

De la colectarea selectiva a deseurilor, la utilizarea cu masura a resurselor (apa, electricitate), fiecare dintre noi poate contribui, intr-o masura mai mica sau mai mare, pentru o calitate mai buna a vietii.

Daca intentionati sa construiti o locuinta, este bine de stiut ca deciziile pe care le luati inca din faza de proiectare influenteaza semnificativ amprenta pe care viitoarea constructie o va lasa asupra naturii.

Stiati ca 40% din energia consumata la nivel european este folosita pentru climatizarea locuintelor? Mare parte din aceasta energie ar putea fi salvata daca, constructiile nou ridicate ar fi eficiente energetic si, deci, eco-friendly.

Adica daca ar fi construite din materiale de calitate, care izoleaza bine termic si asigura confort in interior, indiferent de temperaturile de afara.

Acest lucru se poate face fie cu ajutorul termoizolarii suplimentare, fie folosind materiale inovatoare, precum blocurile de zidarie Ytong A+ ce regleaza nivelul de umiditate interioara, amortizeaza oscilatiile temperaturii exterioare si ofera o izolare termica excelenta fara necesitatea unei termoizolatii aditionale.

Peretii realizati cu blocurile de zidarie Ytong A+ (produs ce asigura cea mai mica valoare a conductivitatii termice pe piata de zidarie din Romania) permit trecerea vaporilor, absorb excesul de umiditate si echilibreaza microclimatul.

De asemenea, pentru mediu este important ca materialul folosit pentru constructie sa fie realizat din materii prime naturale care, pe termen lung, nu afecteaza echilibrul natural. Spre exemplu, zidaria de calitate tip bca se produce folosind doar nisip, var, ciment si apa - toate materiale prietenoase cu mediul.

Pe parcursul oricarui proces de constructie intotdeauna vor exista pierderi de materiale si deseuri, iar pentru a avea un proces eco-friendly este impotant ca si acestea sa fie administrate cu atentie... A

Astfel, tipurile de deseuri rezultate ar trebui sortate si trimise catre centrele de colectare selectiva, pentru ca impactul asupra mediului sa fie cat mai mic.

Asadar, efortul pentru a construi o casa eco-friendly tine in primul rand de o buna informare si bunavointa pentru abordarea de solutii moderne, inovative, care ajuta la economisirea de resurse valoroase pentru planeta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum se evapora sorii
  • person

    "el scrie jurnalul unui filosof mincinos. eu sunt amanta filosofului. a￯i nu am de ce sa￯ mint."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right