Ce tip de coltar living modern alegi si cum il pozitionezi corect

Ce tip de coltar living modern alegi si cum il pozitionezi corect
  calendar_month   update 12 Iun 2024, ora: 13:18      
Designul interior al camerelor de zi a evoluat enorm de-a lungul deceniilor. Schimbarea în amenajare poate fi cel mai ușor văzută prin piesele de mobilier care s-au modificat de la victorian la art deco, ulterior la modern și contemporan. Stilul de interior modern este unul dintre cele mai apreciate amenajări interioare când vine vorba de living, iar colțarelemoderne au devenit piesa centrală.

Elementele moderne au fost adăugate treptat, creând un echilibru perfect între frumusețe, funcționalitate și eleganță. Această mișcare de a se concentra asupra interioarelor minimaliste care se învârte în jurul conceptului „less is more”, unde colțarul din living ocupă cea mai mare zonă, s-a transformat datorită modelelor funcționale și simple de mobilă living.

Cuvintele cheie pentru un living modern perfect

Toate camerele de zi moderne trebuie să aibă unele caracteristici indispensabile și fundamentale. Există trei cuvinte cheie esențiale pentru stilul modern: funcționalitate, minimalism, armonie.

Proiectarea interioarelor unui living modern necesită în primul rând un accent puternic pe funcționalitate. De la alegerea mobilierului până la amenajarea acestora, totul trebuie conceput astfel încât să răspundă perfect nevoilor celor care locuiesc în cameră. Alături de funcționalitate, este, de asemenea, esențial să se dezvolte o estetică care să permită încăperii să respire: linii simple și un design ușor care să nu aglomereze excesiv spațiul, ci mai degrabă să dea senzația de mărire.

Combinația unui decor modern pentru living nu poate fi lăsată la voia întâmplării, ci mai degrabă trebuie gândită cu grijă până la cel mai mic detaliu, mai ales când vine vorba de alegerea mobilierului important din cameră, cum este colțarul. Tot ceea ce alcătuiește camera de zi, inclusiv mobila, nuanța pereților și pardoseala, trebuie să fie perfect integrat cu restul spațiului, pentru a conferi sentimentul unui mediu coeziv.

Cum alegi un colțar pentru un living modern

Poate cea mai importantă piesă de mobilier pentru un living este alegerea canapelei, iar canapelele moderne de living vin într-o gamă largă de forme și stiluri. Probabil cea mai apreciată piesă de mobilier care se potrivește fiecărui gust și stil de viață este colțarul.

Canapelele pe colț sunt o parte cheie a sufrageriei și sunt un loc foarte iubit pentru a ne relaxa, ne uita la televizor și pentru a decora. Versatil și foarte confortabil, colțarul pentru living se potrivește în spațiile mari și mici, oferind în același timp opțiuni flexibile de așezare atunci când vă distrați cu prietenii.Când vine vorba de selectarea unui colțar pentru livingul tău modern, există mai multe elemente de luat în considerare. Ar trebui să ții cont de dimensiunea camerei și, prin urmare, de dimensiunea canapelei, precum și țesăturile pe care le alegi, locul unde o vei așeza, culoarea, forma și nivelul de confort pe care ar trebui să-l ofere.- Plasarea colțarului la perete

Într-un living mic, așezarea colțarului lipit de perete poate crea o iluzie de spațiu datorită centrului camerei care rămâne liber. Acest tip de amplasament lasă mai mult spațiu pe podea, oferindu-ți loc suplimentar pentru alte activități (spațiu de joacă pentru copii) sau piese de mobilier suplimentare, cum ar fi măsuța de cafea.

- Plasarea colțarului în centrul livingului

Dacă ai avantajul unui living spațios, ia în considerare amplasarea colțarului în centrul camerei. Acest lucru creează un cadru de mare efect, dar în același timp confortabil și perfect pentru socializare, vizionarea de filme sau pur și simplu pentru relaxare cu o carte bună. Colțarele mari sunt o alegere excelentă pentru a ancora spațiul de locuit și a atrage atenția asupra zonei principale de relaxare.

- Ca separator într-un living open space

Într-un spațiu de locuit open space, un colțar plasat strategic poate acționa ca un despărțitor eficient al camerei, creând zone distincte pentru diferite activități fără a fi nevoie de pereți despărțitori sau alte piese de mobilier. În acest caz, colțarele modulare sunt perfecte în acest scop, deoarece pot fi ușor configurate pentru a se potrivi spațiului și amenajării mai multor tipuri de livinguri open space.

- Funcționalitate și confort

Dacă ai nevoie de mai mult spațiu de stocare, un colțar living cu ladă de depozitare este ideal mai ales într-un living mic. De asemenea, într-un apartament mic sau dacă îți dorești ca prietenii tăi să rămână peste noapte și nu ai un dormitor de oaspeți, alege un colțar living extensibil. Optează pentru modele de colțar cu perne ferme sau medii pentru o susținere mai bună în timp ce privești la televizor de exemplu.

Poziționarea perfectă a mobilierului modern de living necesită o examinare atentă a camerei. Menținerea unui mediu fluid de mișcare este esențială, așa că toate trecerile și acțiunile care au loc în această încăpere trebuie studiate cu precizie pentru a evita crearea de obstacole periculoase.

Maximizarea spațiului din living este esențială, mai ales dacă ai o casă mică sau o familie numeroasă. Colțarele sunt un plus extraordinar pentru orice living modern, deoarece sunt atât confortabile, cât și versatile. Îmbunătățește-ți spațiul de locuit cu un colțar modern de pe kalenda.ro care vine la pachet cu trei mari avantaje: preț mic, stil și funcționalitate.


Recomandari