Cele mai ciudate case din lume

Cele mai ciudate case din lume
  calendar_month        
In tarile ceva mai dezvoltate decat Romania, oamenii tind sa se orienteze spre locuinte cat mai eco si cat mai speciale, evitand sa mai traiasca in cutiile de carton ale blocurilor. Cand spunem eco, trebuie sa precizam ca o astfel de locuinta nu trebuie construita din sticle sau cauciucuri uzate, ci pur si simplu trebuie sa fie surse de economie a energiei.

1.Free Spirit Spheres.
Cele trei case suspendate, cunoscute sub numele de "Free Spirit Spheres", arata ca in StarWars, iar designe-ul lor incita imaginatia oricui. Construite de Tom si Rosy Chudleigh de la British Columbia, "cele trei case pentru adulti" sunt realizate din lemn local. Sferele sunt special construite pentru meditatie, fotografie, cercetare, relaxare si alte activitati. Casele sunt livrate cu instalatie sanitara si electrica. Exista si posibilitatea inchirierii.


75939.jpg
2.The Nautilus House.
Casa Nautilius din Mexico City a fost construita in 2006, de catre arhitectul Javier Sensonian de la Arquitectura Organica. Sensonian a practicat bio-arhitectura si a realizat case in forme de serpi, balene sau alte creaturi vii. Nautilus a fost construita special pentru o familie care dorea o locuinta mai apropiata de natura.


75941.jpg

3.The Steel House.
Daca te uiti macar o data la Casa de Otel, nu o vei uita niciodata. Designer-ul Robert Bruno a vrut ca aceasta inventie sa fie un hibrid, intre animal si masina. Locuinta este unicata si se afla in Texas, langa Lubbock. Chiar daca nu este foarte confortabil de locuit in ea, este mult mai interesanta decat camerele noastre cu patru pereti.


75940.jpg

4.The Sliding House
Aceasta casa din Suffolk, Anglia, este realizata pentru a fi flexibila. Proprietarul are avantajul ca se poate folosi de schimbarile de lumina si temperatura, minimizand astfel consumul de energie. Scutul de 20 de tone se poate retracta in sase minute, restul scheletului fiind realizat din sticla.

51129.jpg


5.Bubble Dream Castle.
Bubble Dream Castle din sudul Frantei, langa Cannes, a fost construit in 1975, de Antti Lovag. Unul dintre scopurile acestui artist vizionar a fost sa unifice casa cu imprejurimile, sa aduca elementele de afara inauntru.

Recomandari