Clasic vs modern - tendinte in home design

Clasic vs modern - tendinte in home design
  calendar_month        
Din ce in ce mai mult, tendintele internationale in materie de home design ne imping catre extreme. Se pare ca nu mai exista linie de mijloc: ori classic, ori modern.

Combinatiile de culori si de texturi devin din ce in ce mai inovatoare, purtand atat amprenta feminitatii, cat si note masculine.

Texturile moi, calde, primitoare, feminine sunt asortate in acest sezon, unor culori mai reci cu accente masculine, iar acesta balanta a extremelor transforma totul in ceva sofisticat si chic.

75147.jpg

Pentru a ne inscrie in tendintele fashion ale home design-ului, trebuie sa avem in vedere contrastele. Bronzul cizelat si culorile "soft" reprezinta un exemplu al jocului extremelor toamna acesta.

Candelabrele de cristal si baghetele cu motive florale sunt reliefate prin intermediul lampilor ruginite si al meselor realizate din fier.

Pe de alta parte, culorile sunt bogate, si mai calde decat cele care s-au purtat ani de-a randul. In locul rosului, al galbenului sau al nuantelor de bej si gri minimaliste, piesele de mobilier sunt capitonate in tonuri de roz sau vernil.Chiar si lemnul pare mai putin dur. Din ce in ce mai mult este utilizat lemnul reciclat sau provenit de la copaci care nu au fost taiati, ci au cazut in mod natural. De asemenea, foarte multi producatori utilizeaza solutii speciale de lipire care nu sunt toxice.

Damascul, material foarte pretios utilizat in trecut pentru tapisarea camerelor de gala, revine din nou in moda, transpus in culori mai vii, de verde, oranj sau albastru electric.

75148.jpg

Nu chiar toate motivele si imprimeurile de anul acesta sunt feminine: motivele ce imita pielea de leopard, se regasesc acum chiar si in spatii precum baia, sau pe pleduri, carpete si tepiserii.

Sa nu uitam si de una din piesele de rezistenta ale toamnei : statuetele din ceramica realizate manual, cu diverse motive florale sau scene din antichitate.
Recomandari