Coltul tau de relaxare

Coltul tau de relaxare
  calendar_month        
Mereu auzim sintagme de genul "Am nevoie de mai mult spatiu", "Imi ocupi spatiul" "...imi ofera spatiu". De aici pana la a afirma ca suntem intr-o mare criza de spatiu nu mai e decat un pas.

Acest lucru este foarte evident in eforturile noastre de a ne decora casa, de a castiga mai mult loc liber.

De exemplu au aparut tot felul de piese de mobilier "hibride": biroul-biblioteca, patul-sifonier al caror scop este tocmai economia de spatiu.

Insa aceasta economie si acest efort de a ne amenaja locuinta eficient trebuie sa se opreasca la un moment dat si anume atunci cand vorbim de asigurarea unui asa numit colt de lectura, care poate fi privit ca un spatiu intim, un loc unde ne retragem si suntem doar cu noi insine.

Nu trebuie sa privim acest colt ca fiind strict de lectura: el poate fi un loc unde sa stam cu laptopul in brate si sa navigam pe Internet sau putem pur si simplu sa bem un capucino si sa citim o revista. Importanta acestui colt consta tocmai in posibilitatea lui de a ne relaxa si de a ne sustrage grijilor cotidiene.Privind insa si partea practica, putem sa ne imaginam acest colt ca fiind constituit dintr-un fotoliu (sau un scaun ergonomic confortabil) si diverse accesorii. Foarte important este amplasamentul: ideal ar fi langa o fereastra, pentru a beneficia atat de lumina naturala cat si de vedere.

O atentie deosebita trebuie acordata si luminii destinate coltului nostru de lectura: ea trebuie sa asigure o buna vizibilitate, dar sa nu creeze disconfort. Cea mai indicata ar fi folosirea unei lumini calde, de exemplu un lampadar cu picior inalt si cu abajur in culori calmante (bej, crem).

75174.jpg

In functie de activitatea desfasurata: citirea unei carti sau pur si simplu profitarea de un moment de liniste, intensitatea luminii ar trebui sa poata fi reglata. Un alt detaliu important ar fi pozitionarea acestei surse de lumina, ea trebuind sa provina din partea stanga sau din fata, niciodata din spate sau din dreapta, acest lucru fiind valabil daca persoana in cauza este dreptace.

Pentru a completa acest colt trebuie adaugate diverse accesorii: o mica masuta atent aleasa pe care putem pune suporturi pentru creioane, carti, o agenda sau tot ce mai dorim. De asemenea putem amplasa cateva ghivece care ar completa atmosfera de evadare.

Poate ca daca in goana zilnica de a face fata obligatiilor fata de cei din jurul nostru, am putea sa ne orientam si catre indatoririle fata de noi insine, am fi mai echilibrati si poate chiar mai fericiti. Un prim pas in acest sens ar putea fi chiar realizarea unui colt intim descris mai sus.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Planificarea proiectului pe fonduri
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right