Covoarele: promisiunea unui interior reusit!

Covoarele: promisiunea unui interior reusit!
  calendar_month        
Folosite din antichitate, covoarele se asorteaza cu sobrietate sau cu imaginatie in orice interior.

Traditionale, moderne sau ultra-moderne, covoarele se invita in casele noastre pentru a adauga o nota de exotism si de caldura.

Agreabile pentru ochi

Folosite ca elemente de decor, covoarele ofera multiple posibilitati, cu conditia ca forma, dimensiunea, textura si culoarea lor sa se adapteze la spatiu, la stilul mobilei, la culoarea peretilor si la lumina prezenta in camera.

Cu design complicat, clasice sau pur si simplu practice, din matase, lana, facute de mana sau industrial, inca de cand ne trec pragul, covoarele creeaza un sarm autentic si un spatiu armonios.

Ce fel de covor alegi?

Daca preferi covoarele orientale, atunci stilul bogat in decoratiuni, culorile vii si calduroase te vor ajuta sa decorezi o casa primitoare si exotica. Daca-ti doresti in schimb un stil clasic dar colorat, alege covorul oriental din lana 100% in culori puternice.

Indragostitii de forme geometrice originale isi pot imbraca interioarele in covoare ornate cu patrate. Formele dreptunghiulare colorate pe un fond uni vor da o aparenta exceptionala casei tale. Astfel covorul poate deveni punctul central al camerei, ce va atrage toate privirile.

Decoreaza in siguranta

Covoarele nu sunt doar accesorii dragute, ele sunt interesante si in termeni de izolatie sonora si termica. Un parchet acoperit cu covor va atenua nivelul de zgomot la interior si la exterior, in timp ce un covor pus pe gresie va limita umiditatea si racoarea proprii acestui tip de lambriu.

Gratie moliciunii lor, covoarele reprezinta si o protectie contra alunecarilor si caderilor. Ele absorb socul, reducand astfel riscul de rana si fractura.

Intretinerea covoarelor

Pentru a optimiza durata de viata a covorului tau, mentine-l curat! Daca versi din greseala pe el ceva lipicios sau lichid, sterge imediat cu o carpa si dilueaza pata cu apa rece, apoi sterge din nou cu o carpa absorbanta (fara sa freci). Miscarea trebuie sa fie din exterior spre centrul petei.

Odata pata indepartata, usuca zona cu un uscator de par, la viteza cea mai mica. Cu ajutorul unei perii de haine, periaza usor covorul.

Pentru intretinerea de zi cu zi, tot ce ai de facut este sa-l aspiri cel putin o data pe saptamana, mereu in sensul tesaturii. Evita sa bati covorul, caci ii distrugi nodurile.

Pentru a elimina amprentele lasate de mobila sau de pantofi, inmoaie o carpa in apa rece, intinde-o pe zona strivita, ia un fier de calcat si calca de mai multe ori pe carpa, in sensul tesaturii, pana cand amprenta a disparut.
Recomandari