Creeaza un dormitor `verde`

Creeaza un dormitor `verde`
  calendar_month        
Desi un dormitor bleu creeaza atmosfera relaxanta pentru un somn odihnitor, n-ar strica sa iei in considerare si verdele - eco-green verde.

Pentru ca desi setul tau de asternuturi cumparate dintr-un magazin de lux si salteaua relaxa arata foarte tentant la sfarsitul zilei, acestea ar putea stoca in ele toxine, care numai odihnitoare nu sunt. Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand vine vorba de patul tau.

Asternuturi

Cu cat sunt mai curate si mai naturale, cu atat mai bun va fi somnul tau. Pastreaza in vedere transpiratia pe care o elimini in cele 8 ore de somn si alege cearceafuri care respira si absorb umiditatea. Cauta asternuturi confectionate din materiale netratate, organice. Evita asternuturile de poliester, si pe cele din matase pe a caror eticheta scrie "dry clean only" pentru ca curatatoria chimica emana toxine care se imprima in asternuturile tale.

Paturile bunicii

Somnul sub o patura din lana organica este cu adevarat odihnitor. Desi paturile din lana naturala sunt destul de scumpe, cu o ingrijire adecvata pot fi transmise din generatie in generatie. Daca patura tesuta de bunica pe vremea cand erai mica ti se pare demodata, mai gandeste-te o data - 'se poarta eco'.

Perna

Pentru ca dormi 'cu in perna' sau langa ea in fiecare noapte, este important ca aceasta parte din setul tau de pat sa fie confectionata din materiale organice, netratate, care nu produc mirosuri. O perna din bumbac organic sau lana este un adevarat bonus pentru sanatatea ta. Aeriseste pernele la soare cat de des poti pentru ca ele se pot imbacsi in timp.

Nu uita salteaua

Chimicalele ce se gasesc in patul nostru, citate cel mai des ca motive de ingrijorare pentru sanatate sunt pesticidele, herbicidele, solventii rezistenti la patare, si cu intarziere la propagarea flacarii. Chimicalele anti-propagarea flacarii sunt foarte comune, si daca salteaua ta nu este din lana organica 100% (lana intarzie propagarea flamei in mod natural), probabil a fost tratata cu acestea. Totusi, cand cumperi salteaua, cauta una pe a carei eticheta scrie 100% organic. Majoritatea oilor sunt stropite regulat cu pesticide pentru a tine parazitii sub control, deci, daca nu este confectionala din lana organica, poti fi expusa pesticidelor din salteaua ta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

inceput...
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right