Cum alegi scarile de interior potrivite casei tale

Cum alegi scarile de interior potrivite casei tale
  calendar_month   update 09 Iul 2013, ora: 14:47   photo_cameraScarile interioare    
Scarile interioare nu se limiteaza doar la a da acces spre alte etaje. Ele reprezinta o piesa importanta a decorului si exista astazi in stiluri diverse.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti alege bine scarile!

O chestiune de stil

Drepte sau in ape, in spirala sau elicoidale, scarile se declina intr-o mare diversitate de modele si materiale. In functie de stilul interiorului tau, rustic sau contemporan, poti alege dintre lemn, metal, dar si sticla sau beton.

Tendinta actuala este de lejeritate si transparenta, cu structuri metalice din aluminiu si trepte din plexiglas sau sticla.

Confort si siguranta

Senzatia de confort a scarii depinde de numarul de trepte (cu cat mai multe trepte, cu atat mai mult confort), dar si de profunzime si de inaltimea treptelor. In general, profilele drepte sunt mai sigure decat cele in ape (spirale).

Profunzimea treptelor este in general de 18-20 cm in medie, iar inaltimea lor merge pana la 18-21 cm.

Exista si o formula matematica dupa care se poate calcula o scara confortabila si sigura: suma a doua inaltimi de treapta plus o profunzime trebuie sa fie cuprinsa intre 60 si 65 cm. Se recomanda o largime a scarilor de minimum 80 cm.

Scarile trebuie securizate cu balustrada de minim 1 m inaltime daca exista copii in casa. Distanta intre bare este in general standardizata, ca un bebelus sa nu-si poata baga capul printre ele.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

nu trebuie sa crezi
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right