Cum sa iti amenajezi garsoniera

Cum sa iti amenajezi garsoniera
  calendar_month   update 02 Feb 2004, ora: 16:30      
Faptul ca traiesti intr-un apartament mic nu inseamna neaparat ca trebuie sa traiesti inconfortabil. Trebuie doar sa acorzi mare atentie in timpul amenajarii modului in care utilizezi spatiul si culorile. Iata cateva sugestii de care poti tine cont in amenajarea apartamentului.

- Gandeste-te la prioritati. Cum doresti sa iti folosesti spatiul? Vrei sa lucrezi acasa? Ai nevoie de spatiu pentru echipamentul de sport? Iti place sa primesti prieteni? Obisnuiesti sa citesti si ai nevoie de un loc confortabil si luminos?

- Gandeste-te la necesitati. Decide-te care lucruri sunt cu adevarat importante, ce ti-ar place sa ai si care sunt lucrurile la care poti renunta.

- Gandeste-te la posibilitatea de a utiliza acelasi spatiu pentru mai multe functii. De exemplu, poti utiliza un cufar pe post de masuta pentru cafea. In acest fel ai un spatiu in plus pentru depozitare.

- Foloseste spatiul si vertical. Cel mai putin utilizat spatiu al unei incaperi este cel aflat la jumatate de metru de tavan. Poti sa iti concepi biblioteca astfel incat sa fie cat mai aproape de tavan. Poti pune rafturi deasupra mesei de la bucatarie, deasupra ferestrelor sau usilor.

- Gandeste-te la lucruri voluminoase. Oricat ar parea de ciudat cateva piese voluminoase de mobilier creaza o senzatie de spatiu mai mare decat daca aduni multe mobile de dimensiuni mici.

- Nu lasa lucrurile in dezordine. Haosul face orice incapere sa arate mai mica.

- Creaza iluzii optice. Oglinzile creaza senzatia de spatiu. Fii atenta insa sa le pui in fata a ceva atractiv, o fereastra, o pictura sau un corp reusit de mobila.

- Fii atenta la culori. O culoare deschisa da senzatia de aerisire in timp ce culorile inchise de apasare.

Recomandari