De ce este catifeaua un detaliu exclusivist in designul interior?

De ce este catifeaua un detaliu exclusivist in designul interior?
  calendar_month     photo_camerawww.hobbymobila.ro    
Vrei să optezi pentru una dintre cele mai tari tendințe de interior din 2023, catifeaua? Bună alegere! De la draperii și perdele până la bănci și scaune, acest finisaj luxos a avut un mare impact stilistic în lumea interioarelor și este ușor de înțeles de ce. Catifeaua creează o atmosferă atât de confortabilă atunci când vine vorba de mobilierul de casă și este sinonimă cu luxul.

Există o serie de țesături care sunt folosite pentru mobilierul de interior. Toate acestea au avantajele lor. Una dintre cele mai populare alegeri pentru mobilierul de interior este catifeaua. Există multe motive care fac ca acest material să fie alegerea perfectă pentru tapițeria dumneavoastră.

Catifeaua este versatilă

Catifeaua este o țesătură incredibil de versatilă. Poate fi folosită pentru tapițeria canapelelor, a fotoliilor de accent, a taburetelor și a scaunelor. Țesătura sa densă o face potrivită pentru toate tipurile de mobilier. Sunt disponibile diferite tipuri de catifea.

Catifeaua din poliester este perfectă pentru o casă de familie aglomerată. Are în continuare senzația moale și elegantă a catifelei, însă nu va suferi strivirea pe care o pot suferi alte catifele în timp. Catifeaua din poliester este mai rezistentă la vărsări și pete, ceea ce o face o alegere excelentă atunci când sunt copii mici și animale de companie în preajmă.

Țesăturile de catifea din bumbac sau din amestec de bumbac sunt durabile și au un fir mai lucios. Totuși, acest lucru le face mai sensibile la pete. Pufulețul mai gros are șanse să se zdrobească și să se uzeze în timp. De aceea, aceasta este mai potrivită pentru mobilierul care va fi folosit ocazional sau cu scop decorativ. Nu am recomanda o catifea din amestec de bumbac pentru o casă de familie.

Catifeaua este durabilă

În ciuda aspectului său superb, moale și luxos, catifeaua este de fapt foarte durabilă. O catifea din poliester este deosebit de rezistentă.

Catifeaua are un punctaj foarte bun la testul de frecare. Testul de frecare constă în faptul că o mașină specializată freacă țesătura de mai multe ori, simulând utilizarea. Atunci când țesătura începe să prezinte semne de uzură, testul este finalizat, iar numărul de frecări oferă un scor și o indicație a gradului de durabilitate a țesăturii. Catifeaua este folosită frecvent în baruri, restaurante și hoteluri. Poți opta pentru scaune catifea atunci când îți alegi mobilierul pentru zona de dining. Acestea vor rezista timp îndelungat, păstrându-și farmecul.

Catifea arată superb

În afară de toate aspectele practice, catifeaua arată uimitor. Este o țesătură pufoasă și opulentă care emană stil. Poate arăta fabulos într-o culoare extravagantă, care subliniază textura confortabilă. În culorile deschise, creează o strălucire deosebită. Detaliul de catifea poate contrasta într-un mod interesant alături de elemente din metal.

În concluzie, dacă sunteți în căutarea luxului și a stilului suprem cu avantaje practice, catifeaua este materialul potrivit pentru dumneavoastră.

Cum introduci catifeaua în schema de design interior?

Dacă nu ați mai avut catifea în schema dvs. de interior până acum, începeți cu ceva mic. Este la fel ca atunci când introduceți o culoare îndrăzneață sau un finisaj contemporan într-un interior neutru. Un taburet este o modalitate excelentă de a avea un detaliu de catifea în spațiul dvs. fără ca aceasta să devină principalul punct focal sau caracteristică. Dacă vă place aspectul, puteți introduce scaune de dining și băncuțe pentru dormitor.

Așadar, te-am inspirat să adaugi elemente de catifea de lux în casa ta?

Recomandari