Decor suedez

Decor suedez
  calendar_month        
Simplifica, simpifica, simplifica!

Stilu suedez este caracterizat de linii simple, influente naturale si o atmosfera aerisita. Deasemenea , iti ofera posibilitatea de a trai in prezent, in timp ce admiri trecutul.

Un aspect al decorului suedez este combinarea pieselor de mobilier apartinand diferitelor stiluri. Secretul acestui stil este de a pastra un design curat, fara complicatii, pentru a putea lasa piesele de mobilier sa se evidentieze.

Plan general

Cauta piese functionale ca dulapuri pentru carti, cufere sau bufeturi. Adauga, ca obiect de decor, un suport mai mare de lumanari. Ca materiale foloseste panza, bumbacul sau lana. Iar in locul covoarelor lasa o podea vopsita de lemn la vedere.
Treptat

Mai putin e mai mult. Mai intai fa ordine. Apoi alege o culoare deschisa pentru pereti si podea. Trebuie sa ai cel putin o piesa de mobilier vopsita. Adauga accesorii stralucitoare cum ar fi oglinzile. Tenta naturala o poti realiza prin folosirea unor printuri si texturi florale.

Paleta monocromatica si cateva lumanari arzand vor da un plus de lumina in zilele scurte de iarna.

Ce sa mai adaugi

Scaune
Forma, finisajele si ornamentele scaunelor spun totul despre istoria lor. Stilul suedez mixeaza rusticul cu formalul. Cauta scaune in culori deschise, cu design simplu si cu sezut pufos. Cauta unele din stilul rococo sau gustavian.

Suporturi de lumanari
Adauga suporturi clasice de lumanari, sub forma de coloana, din antimoniu sau din argint.

Culori din natura
Vopseste peretii in tonuri calde, cauta culorile pe care le observi in natura.

Vesela
Serveste masa in vesela din ceramica in culori deschise sau in cea din portelan cu modele florale.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Avantajele atei dentare!
  • person

    "Fii pacientul nostru, pentru ca noi cream zambete pentru toata viata!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right