Decoreaza-ti locuinta in spiritul toamnei

Decoreaza-ti locuinta in spiritul toamnei
  calendar_month        
Toamna este un anotimp minunat, in primul rand datorita culorilor care sunt asternute ca un decor desprins din basme. Daca esti incantata de aspectul pe care il afiseaza toamna, de ce nu ai incerca sa iti decorezi locuinta in acest sens? Iata cum poti face acest lucru.

1. Foloseste un dovleac inalt pe post de vaza


Curata in interior un dovleac mai inalt, lasa-l sa se usuce si aseaza apoi in el cateva flori si frunze in culori aramii. Mai inainte de orice, trebuie sa lasi dovleacul sa se usuce timp de cativa zile. Dupa aceea, il poti folosi ca suport pentru flori uscate, pentru frunze si ramurele de copaci.

76043.jpg2. Decoreaza o masuta

Ai in camera de zi o masuta sau un dulapior pe care nu ai asezat nimic? Ei bine, poti face un aranjament foarte simpatic din dovlecei mici, cateva nuci, frunze aramii si flori de galbenele, eventual asezate intr-un cosulet impletit.

51193.jpg3. Decoreaza o vaza

Daca ai o vaza de sticla, de dimensiuni medii, o poti aranja intr-un mod foarte...tomnatic. Ia cateva frunze aramii din pars, aseaza-le in jurul vazei de sticla (lipite de aceasta) si leaga-le de jur imprejur cu ajutorul unei sfori crem sau maron.

De asemenea, poti umple o vaza cu flori in culorile toamnei (florile pot fi si uscate), iar in preajma vazei pot aseza cateva frunze.

In loc de flori, poti pune in vaza cu putina apa, ramurele cu frunze aramii. Cu cat vor fi mai multe, cu atat efectul vizual va fi mai spectaculos.

76045.jpg4. Foloseste-te de paharele inalte

Achizitioneaza un set de pahare de sticla, inalte si transparente. Aseaza pe fundul acestora cateva pietre, iar apoi introdu in ele flori si frunze aramii.

76046.jpg5. Decoreaza camerele

Chiar si fara un buget la dispozitie, poti face orice camera din casa ta sa arate in ton cu acest anotimp. Strange 7 - 10 frunze mari si leaga-le codita cu o sfoara simpla. Le poti lasa ca atare pe o masuta, le poti aseza pe unul din pereti intr-o rama simpla sau le poti aseza intr-o vaza de dimensiuni mici.

6. Foloseste-te de fructe

Aduna cateva mere, gutui, prune, nuci si pere si aseaza-le intr-un platou, pe un pat de frunze galbene, aurii si aramii. De preferat este ca toate aceste fructe sa aiba culori similare. In plus, daca aprinzi cateva lumanari parfumate in jurul acestora, in mod sigur te vei bucura de un aranjament spectaculos.

7. Schimba asternuturile

Daca pana acum lenjeriile tale de pat erau vesel colorate, in nuante de vara, poti incearca acum sa iei iei unele in culori specifice toamnei. Incearca nuante de crem, auriu, maron si aramiu. De exemplu, daca ai o lenjerie de pat alba, o poti mixa cu o cuvertura sau patura in nuante de portocaliu.

76044.jpgSfaturi:

- Culege frunzele din spatele blocului sau din parcuri

- Achizitioneaza dovleceii din pietele locale. Aici ii vei gasi in diferite culori si dimensiuni, astfel incat sa iti faci aranjamentuele dupa bunul plac.Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari