Designers Guild - pe aripile inspiratiei

Designers Guild - pe aripile inspiratiei
  calendar_month        
Povestea numelui Designers Guild incepe in 1970 si traseaza in lumea fascinanta a amenajarilor interioare o linie prin destinatiile cheie ale inspiratiei, fiind azi unul dintre titanii elitei de gen.

De atunci si pana azi compania a obtinut recunoasterea mondiala pentru o mare varietate de produse textile si mobilier pentru casa. Filozofia brandului este aceea de a combina creativitatea si inovatia cu cele mai inalte cote ale calitatii, atat in design, cat si in produse, servicii si personal.

Succesul marca Designers Guild


Compania Designers Guild este condusa de Tricia Guild, fondator si director de creatie, si de fratele ei, Simon Jeffreys, director executiv.

De la aparitia sa in Chelsea, Londra, in 1970, si pana azi, firma a cunoscut un succes progresiv, devenind un nume de referinta pe plan mondial. Numarand peste 200 de angajati, cu showroom-uri in Londra, Paris, Munchen si cu o intreaga retea de distribuitori in 40 de tari, avand mai bine de 65% din vanzari peste hotarele tarii din care provine, Designer Guilds a castigat de doua ori Queens Award pentru export.

Activitatea grupului s-a extins prin fabricarea si vanzarea de materiale textile si de tapet pentru nume importante precum Ralph Lauren, William Yeoward, Cath Kidston sau Jasper Conran.

Tricia Guild, motorul din spatele firmei

Tricia Guild, motorul din spatele firmei, este cea care supravegheaza indeaproape procesul creativ, de la atelierul de design, fotografii si publicitate pana la activitatea atelierelor din intreaga lume.
Sursa neobosita de energie, ea ofera in permanenta produse cheie magazinului principal de pe King`s Road, cel care este si platforma de selectie a designului contemporan, arta, ceramica si accesorii pentru casa.
Spiritul Designers Guild este reprezentat de acest magazin, el fiind cel care da tonul, insa pe o muzica creata de Tricia.

75252.jpg

Contributia sa plina de pasiune este in acelasi timp inovativa si stimulativa, iar ecoul recunoasterii internationale nu a intarziat sa apara, primind numeroase premii incluzand premiul Colegiul Regal de Arta, International Elle Decor Award pentru designul materialelor textile si The USA Elle Decor Award pentru cel mai bun model de tapet.
Activitatea sa nu se opreste aici. Ea a scris 11 carti despre design si cromatica, printre care se numara Cut Flowers si White Hot. Una dintre lucrarile sale, Think Pink, exploreaza universul extraordinar al culorilor si legatura cu starile de spirit, ridicand intrebari precum: de ce anumite ambiente tonifica moralul si energizeaza, iar altele induc o atitudine linistita, contemplativa?

Designers Guild cuprinde patru mari divizii: cea de materiale textile si tapet; cea pentru copii; brandurile si cea de licente.
Divizia DG Licensing produce o mare varietate de materiale textile si tapet, dar si alte produse pentru casa, ca de exemplu cele pentru bai, paturi, covoare de diferite dimensiuni (100% bumbac de cea mai buna calitate, lana si casmir), mobilier si carti sau produse de papetarie.
Ultima idee aparuta sunt parfumurile pentru locuinta - arome selectate cu grija din manufacturi din intreaga lume.
Divizia Kids este una foarte bine dezvoltata si se ocupa cu realizarea de produse pentru camerele de copii.

Colectiile Designer Guild

Colectiile Designer Guild sunt inspirate de natura, istorie si civilizatie, o mostenire cultural-simbolistica ce aduce in prim-plan calitatea si pretiozitatea materialelor. Paleta cromatica indrazneste sa sfideze reguli deja stabilite, imbinand cu mult sarm nuantele in cascade surprinzatoare.O calatorie pe urmele vechiului drum al matasii a inspirat o intreaga colectie; pornind din splendoarea venetiana a secolului al XVII-lea, transformata in eleganta contemporana, pana la Constantinopole, si traversand Marea Caspica, pasii imaginari ai creatorului ajung in magnificile orase Buhara, Samarkand si Kashgar, construind o paleta somptuoasa de imagini ce poposesc mai apoi in casele noastre.

Motivul unui asemenea demers este de a readuce la lumina materiale pretioase precum matasea pura, brocardurile, taftaua si combinatiile de culori in imprimeuri ce imita ceramica sau pietrele semipretioase, sticla de Murano sau miniaturile Cloisonne.

Din coplesitorul Sankt Petersburg si din frumoasele sale palate baroce cu turle aurite, inspiratia prinde aripi si remodeleaza imagini de basm ce cad in drapaje grele. Culorile par niste geme scanteietoare.

Nume precum Sarafan, Anastasia, Monplaisir sau Coromandel reiau ca un ecou grandoarea marilor castele si gradini.
Intr-o locuinta moderna, motivele subtile ale taieturii diamantului vibreaza in alb si negru, un lux pe care numai ingeniozitatea artistilor contemporani continua sa-l avanseze in atentia publicului.

Motivlele ornamentale sunt din cele mai ingenioase, pot transforma o zona neutra in filigran, o piesa de mobilier intr-o bijuterie, un obiect banal intr-unul sofisticat.

Fiecare sezon este animat de o tangenta la un motiv, o alegorie ce preia imagini ce mai apoi sunt realizate in materialul ideal; unele se preteaza texturilor vaporoase, semitransparentelor, se incadreaza in jocuri si alternari pe care lumina se bucura sa se joace in voie, alte insa reclama straluciri magnetice sau pufuri fine.

Maiestria consta nu numai in extraordinarele combinatii si asocieri, ci si in adaptabilitatea unor asemenea materiale in absolut orice dimensiune si interior.

Imbinari de stiluriIn ultimul timp se vorbeste mult despre imbinari de stiluri si tocmai aici Tricia Guild reuseste sa surprinda inca o data, pentru ca nu e deloc usor sa transformi un extraordinar kimono japonez intr-un tapet pentru o locuinta moderna sau sa prefaci inflorescentele unui peisaj paradiziac in lenjerie pentru dormitoare sau in mobilier imbracat in extravagante imagini artistice.

Noile colectii cuprind o serie intreaga de accesorii ce completeaza un decor: covoare de mici dimensiuni si carpete, perne de diferite dimensiuni si modele, saluri aruncate lenes pe o canapea; iar pentru dormitoare, cusaturile de materiale ce acopera patul in ton cu tapetul produc un mare efect artistic. Obiectele de birou sunt adevarate opere de arta, lucrate cu migala in piele, tweed sau matase, in culori pe care imaginatia noastra se bucura sa le descopere.

Guild Designers este disponibil prin firma CASA NOUA, showroom: B-dul Unirii Nr. 65

75251.jpgSursa: Mariela Vanu

Recomandari