Designul minimalist

Designul minimalist
  calendar_month        
Stilul minimalist este deseori confundat cu o apropiere adecvata a conceptelor moderne de decorare si design. Dar minimalismul este mult mai mult. Acest stil poate fi atat modern cat si retro. Este o manifestare a unui mod de gandire total. Un mod de privire a lumii in general si apoi, a spatiului interior in particular.

Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil ca te intrebi cum sa intelegi valorile decorarii minimaliste. Fara sa traiesti acest stil de viata sau sa ai predispozitia necesara pentru aceste teorii, intelegerea minimalismului este dificila.

In timp ce alte stiluri lucreaza pentru a crea o stare de spirit, stilul minimalist este in sine o stare de spirit.

O oaza de ordine

Nascuta in anii `60, miscarea minimalista mentine ordinea, dar este mai relaxata. Aceasta forma de decorare va avea intotdeauna un loc printre cei care isi vad casa ca o oaza de ordine intr-o lume a haosului si a dezordinii.

Decorarea minimalista nu inseamna neaparat ca totul este gol. Inseamna ca totul serveste la o functiune specifica. Estetic, vei observa reducerea compartimentarii pentru a crea planuri deschise.

Nu intotdeauna schimbarile structurale sunt optiunea sau dorinta ta, dar daca ai un spatiu deschis, iata un bun inceput. Daca nu, vei lucra pentru a crea o iluzie si un sentiment minimalist prin aplicarea elementelor principale la ceea ce ai - deschidere, linii clare si ordine. Telul tau este sa creezi un spatiu apropiat de felul cum vrei sa traiesti.

Folosirea culorii


Uita de notiunile standarde care se aplica in mod uzual la decorare. In decorarea minimalista nu exista incercarea de a crea dramaticul prin puterea culorii. Culorile folosite la pereti se bazeaza pe alb, verde si culoarea coralului cu predominanta folosirii albului cel mai pur. Aceasta paleta neutra permite luminii sa-si faca treaba. Exista un efect de spatiu atunci cand lumina se joaca pe peretii albi si netezi. Elementele arhitecturale sunt mai vizibile.

Mai putina textura

Absenta texturii este aspectul principal al stilului minimalist. Majoritatea materialelor sunt netede si lucioase, dar totusi fine la atingere. Ferestrele sunt tratate cel mai simplu. Textura apare unde functiunea o cere. Covoare rectangulare si tapiterie de piele.

Lasa spatiul sa curga si lumina sa creeza decoratia fara sa intervina confuzia ornamentarii.

Simplitatea pura este telul tau mentinandu-ti concentrarea pe absenta dezordinii. Colectiile de piese de arta nu sunt necesare acolo unde unul sau doua piese perfecte de mobilier iti atrag privirea. Acolo unde este cazul, cauta piese de arta cu puternice forme geometrice si asimetrice. Cromul este folosit la contructia mobilei. Echipamentul electronic este selectat pentru calitatea si pentru designul sau.

Fii selectiv si arata respect pentru spatiu. Ramai disciplinat si acele lucruri pe care tu le apreciezi nu se vor pierde intr-o casa aglomerata.

Fotografiile au fost preluate de pe site-ul www.livingpod.com.

Recomandari