Dormitorul in stil asiatic

Dormitorul in stil asiatic
  calendar_month        
Dormitorul in stil asiatic este o camera perfect echilibrata, simpla, care iti aduce liniste si pace. Poti crea un dormitor specific asiatic prin simpla pictare a peretilor si prin accesorizarea dormitorului intr-un mod cat mai inedit.

Dormitorul in stil asiatic este un spatiu zen care se va potrivi ca o manusa stilului tau de viata agitat si aglomerat. Dormitorul asiatic va fi oaza ta de liniste.
Culorile


Picteaza peretii sau doar un parete din dormitor intr-o nuanta specific asiatica. Ai de ales intre maron inchis, rosu, nuante lucioase de auriu, verde maslina sau culoarea pamantului. Aceste culori pot fi combinate cu nuante suave de roz pal, verde sau alb. Totusi, acestea din urma trebuie sa fie culori secundare, si nu principale. Spre exemplu, in situatia in care optezi sa colorezi un perete in auriu, poti adauga accente de verde vopsind doar marginile peretelui cu aceasta nuanta.

Mobilierul

Este de preferat ca mobilierul dintr-un dormitor sa fie realizat din lemn de trandafir, lacuit si lucios. Poti opta pentru un design modern al mobilierului sau poti opta pentru mobilierul vintage pe care il gasesti in magazinele de specialitate. Important insa este ca piesele de mobila sa aiba o nuanta destul de inchisa.

De preferat este ca mobilierul sa aiba linii geometrice simple si sa nu aiba sculpturi sau forme complexe.

Curatenia

Curatenia este sfanta in cultura asiatica. Evita sa lasi lucrurile in dezordine, nu iti arunca hainele si accesoriile pe unde se nimereste si nu accesoriza camera mai mult decat trebuie. Stilul asiatic este foarte simplist, deloc incarcat si extrem de delicat.

Strange toate lucrurile inutile si depoziteaza-le in cutii pe care sa le pui intr-o camara, in sifonier sau sub pat. Evita sa lasi in dormitor cutii cu pantofi, geamantane, masute ticsite cu diverse accesorii.

51252.jpgAccesoriile

In cazul designului asiatic poti decora camera cu un tablou minimalist, cu un bonsai, o sculptura mica sau o planta bambus (care iti poarta noroc, conform culturii asiatice). In rest, poti aseza la capul patului o veioza sau un suport luminos foarte simplist. Este de preferat sa eviti luminile puternice, fluorescente. Este de preferat ca lumina sa fie foarte slaba, suficienta cat sa vezi lucrurile din camera si nu sa fie suficient de puternica pentu a te pensa, spre exemplu.

Evita sa achizitionezi obiecte complicate si moderne intr-un dormitor asiatic. Nu vei face decat sa dereglezi tot designul si sa transformi treptat stilul initial, fara sa iti dai seama.

Tesaturile

Stilul asiatic se evidentiaza prin tesaturi bogate, de calitate. Satinul, matasea si materialele diafane sunt perfecte pentru a contribui la formarea unui dormitor asiatic. Opteaza pentru tesaturi colorate care sa mai reduca din sobritatea camerei asiatice si care sa te invioreze din momentul in care intri in dormitor. Tesaturile colorate vor contrasta foarte bine cu nuanta inchisa a mobilierului si vor reprezenta petele de culoare necesare dormitorului.

Investeste intr-o cuvertura lucioasa, din matase, in fete pentru pernutele decorative si in tesaturi de calitate pentru perdele diafane si draperii.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Prolog
  • person

    "iluzia e o chestie cool atunci cand o consideri doar ca un patrat de ciocolata si nu toata tabla"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right