Idei creative de decor pentru camera copiilor

Idei creative de decor pentru camera copiilor
  calendar_month        
Copilul tau ce camera si-ar dori? Dincolo de obisnuita culoare a tapetului sunt multe idei de luat in condiderare atunci cand redecorezi camera copiilor.

Copilul tau are si el un cuvant de spus. Ia in considerare preferintele lui de culoare, interesele si perioada pentru care decorul camerei va fi potrivit, mai ales daca intentionezi sa pictezi desene complexe pe pereti. In afara de asta, lasa-ti imaginatia sa zboare.

Vopseaua

Atunci cand alegi culorile de baza, foloseste ca punct de plecare preferintele coloristice ale ingerasului tau. De asemenea, ia in considerare asternuturile de pat si mobilierul . Pentru a adauga mai mult interes unei camere, picteaza fiecare perete intr-o alta culoare pentru a se coordona cu schema prezenta de culori. Daca esti putin mai traditionala, picteaza un perete intr-o culoare vie precum albastru aprins sau verde si restul peretilor in nuante mai blande.

Modele

Desenele sau modelele grafice adauga un unghi creativ camerei. Ia in considerare asternutul de pat al copilului si incorporeaza modelul in decor. Pentru o fetita careia ii plac printesele, vopseste peretii intr-o nuanta de roz sau lila si apoi picteaza o coroana intr-o nuanta mai inchisa deasupra capului patului. In camera unui baiat, poti crea acelasi efect pictand un castel pe fond albastru.

Deseneaza dungi pe perete in culori coordonate cu decorul camerei. Alterneaza grosimea acestor dungi pentru a crea mai mult interes. Poti folosi de asemenea buline mari in culori contrastante, folosind cateva sabloane.

Picturi murale

Daca exista o tematica specifica a camerei creeaza o pictura pentru a o completa. Creeaza un peisaj de jugla prin palmieri, liane si plante propicale, sau o plaja desenand castele de nisip, valurile marii si pescarusi. Daca ai talent artistic, fa-o chiar tu. Altfel ar fi mai bine sa lasi pe cineva care se pricepe.

Efecte speciale

Poti instala in camera o tabla de scris pentru a-i permite copilului tau sa-si exprime creativitatea desenand, sau poti picta peretii cu vopsea magnetica in asa fel incat sa poti atasa creatiile lui artistice cu ajutorul magnetilor. Pentru camera fetitei, cumpara vopsea cu sclipici pentru a adauga putina stralucire camerei, sau foloseste vopsea care straluceste la intuneric pentru a crea un efect de spatiu cosmic in camera unui baietel.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Oda adusa fustelor
  • person

    "if women were a fashion object,they would be shoes..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right