Idei de culori pentru bucataria ta

Idei de culori pentru bucataria ta
  calendar_month        
Autor: Ana-Maria Dragota

Culorile din bucataria ta te ajuta nu doar sa ai o stare de spirit mai buna, dar si sa faci alegeri culinare mai inspirate.

Partea buna este ca aceste nuante nu trebuie sa se asorteze cu celelalte din restul casei. Aici iti poti lasa imaginatia sa creeze idei cat mai potrivite stilului tau. Indiferent ca optezi pentru faianta sau vopsea lavabila, iata cateva sugestii pentru culorile din bucataria ta.

76151.jpg


Culori calde
Rosul este o culoare calda, iar in acelasi timp reprezinta o culoare foarte moderna pentru bucatarie. Totusi, se recomanda sa nu aplici aceasta culoare pe toata suprafata peretilor pentru ca nuanta poate fi obositoare. Cel mai bine este sa optezi pentru un singur perete sau o aplici pe toti peretii, dar numai pana la jumatatea acestora sau cel mult pe trei sferturi din suprafata. Restul suprafetei ar trebui sa fie alba, astfel incat contrastul sa fie foarte placut privirii.

In acelasi timp, nuantele calde de galben si portocaliu sunt potrivite pentru bucatarie. Partea buna este ca ele sunt mai putin deranjante si puternice spre deosebire de rosu. Opteaza pentru nuante aprinse care sa te duca cu gandul la primavara si sa iti inspire pofta de viata si optimism.76150.jpg


Culori reci
Nuantele de verde si albastru sunt si ele foarte potrivite pentru zona bucatariei. Acestea inspira prospetime si ofera bucatariei un look fresh. In plus ele sunt potrivite atat pentru un design modern, cat si pentru unul traditional. Asadar, oricum ar fi amenajata bucataria ta, aceste doua culori vor reprezenta o alegere buna. Ele pot fi utilizate cu usurinta si in combinatie, iar rezultatul va fi uimitor.

Totusi, daca optezi pentru aceste nuante, ar fi bine sa inserezi in bucatarie anumite nuante mai aprinse, cum ar fi rosu. Rolul acestui truc este de a preveni letargia.76149.jpg


Culori neutre
Daca nu esti o fana infocata a bucatariilor colorate, poti opta pentru nuante mai cuminti si mai elegante. In acest sens ai ca variante culoarea nisipului, bejul, gri-ul deschis etc.

Pentru a oferi totusi bucatariei o pata de culoare, te poti folosi de accesoriile colorate. De exemplu, investeste intr-un set de cani rosii. De asemenea, anumite bucati din piesele de mobilier pot avea o culoare mai aprinsa pentru a compensa culorile neutre ale peretilor.51239.jpg


Culori mixte
Daca nu te poti hotara asupra unei singuri culori poti opta pentru mai multe. Foloseste un mix de culori contrastante pentru a crea un design dinamic. Foloseste culori calde cum ar fi galben sau rosu deschis pentru a accentua o anumita zona din bucatarie, iar pentru restul foloseste o nuanta de crem.

O alta varianta este sa pictezi acelasi perete in doua nuante diferite. De exemplu, jumatatea de jos a peretelui poate fi rosie, in timp ce jumatatea de sus poate fi gri sau culoarea nisipului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Minciuni
  • person

    "is cool to dream..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right