Idei decorative pentru dormitoare mici

Idei decorative pentru dormitoare mici
  calendar_month        
Te gandesti cum iti poti aranja dormitorul mic intr-o maniera cat mai eficienta? Dormitoarele mici pot fi dragute si elegante aranjand mobila in maniera corecta. Culorile potrivite pentru pereti, lumina, folosirea oglinzilor etc. pot face camera sa arate si mai spectaculos.

Pereti, tavane si usi

Nuantele pe care le folosesti pentru a zugravi peretii sunt importante. Pentru dormitoarele mici, foloseste intotdeauna mai mult alb si crem pentru a oferi camerei un look proaspat dimineata si o atmosfera confortanta noaptea. Nuantele de albastru, galben, verde, mov etc. vor face camera sa para si mai putin spatioasa.

Evita folosirea a mai mult de o culoare pe pereti. Cu cat folosesti mai multe culori cu atat pare mai aglomerata camera. Pentru tavan alege albul care va da impresia de inaltime. Pe podea foloseste culori deschise si vopseste usile si ramele ferestrelor in aceeasi culoare cu peretii.

Iluminarea

Instalarea luminilor aproape de pat vor oferi camerei o aparenta mai spatioasa. Evita lampile si veiozele, in schimb alege-le pe cele fixe care vor fi montate pe pereti.Asternuturi si draperii

Alege asternuturi intr-o singura culoare, maxim doua, cu un design simplist. Lasa marginile cearceafului sa atarne pe toate laturile patului - asta va face camera sa para mai lunga. Culorile pe care le alegi pentru pereti ar trebui sa fie acelesi cu ale perdelelor. Daca luminozitatea camerei este inadecvata foloseste draperii in culori deschise pentru a nu intuneca camera pe timp de zi.

Spatiu de depozitare

Pentru dormitoarele mici asta este o problema, dar poate fi rezolvata prin achizitionarea unui pat dotat cu un spatiu de depozitare generos. Evita obiectele de mobilier de sine statatoare, de genul comodelor si noptierelor, in schimb alege pentru depozitare mobilier incastrat in perete.

Mobilier

In loc de un sifonier de-a gata, alege constuirea unuia pe o latura a peretelui, cu pereti de rigips si usi glisante. Pentru a da impresia de si mai mult spatiu, usile sifonierului pot fi dotate cu oglinzi, fie imbracate complet, fie aplicata o oglinda mare intr-o forma geometrica.


Colturile camerei

Pentru obiecte decorative si alte lucruri construieste rafturi de sticla in colturile camerei. Este o medoda eficienta de a folosi colturile, care de obicei sunt spatii moarte, si a nu aglomera camera. Sticla transparenta face camera sa para mai spatioasa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dragostea
  • person

    "a￯￯nimic nu este intamplator.a￯￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right