Materialele de tapiterie: intre vechi si nou

Materialele de tapiterie: intre vechi si nou
  calendar_month        
Astazi gasesti de toate: noi (bio), clasice (bumbac, lana, velur, matase) si sintetice.

Descopera toate sfaturile noastre referitoare la materialele de tapiterie!

1. Materiale traditionale

Bumbacul: este ieftin si se potriveste peste tot. Atentie totusi: in combinatie cu poliesterul, bumbacul se scamoseaza dupa cateva spalari.

Lana: la rezistenta, pasla bate toate recordurile.

2. Materiale pretioase

Velurul: este folosit pentru fotolii sau perdele, datorita opacitatii sale. Ideal si pentru portiere. Este un tesut confortabil, insa greu si potrivit pentru iarna.

Matasea: este tesutul nobil prin excelenta. Este frumoasa, stralucitoare si usoara, insa fragila. Este usor decolorata de soare si greu de curatat.

Satinul: mai putin fragil decat matasea, este deci mai avantajos.



3. Materiale sintetice

Vinilul: folosit pentru imbracarea fotoliilor sau pufilor, este foarte colorat si sensibil la taiere si intepaturi.

Alcantara: este un material textil flexibil si fin, ce seamana la atingere cu "coaja de piersica", foarte dragut pentru imbracarea canapelelor. Este foarte rezistent la uzura si se pateaza mai greu ca un tesut natural, dar nu se spala la masina.

4. Materiale animale

Pielea: calitatea pielii depinde de grosimea si tratamentele la care a fost supusa. Ea trebuie sa fie supla, dar nu moale. Nu este potrivita pentru casa ta daca esti iubitoare de animale, deoarece gherutele lor vor strica materialul.

Pielea de caprioara: poate parea mai fragila decat este cu adevarat, si se spala usor.

5. Materiale bio

Inul: pionierul fibrelor naturale, inul este un tesut usor, confortabil si care cade foarte bine. El se foloseste si pentru perdele sau fete de masa. Dezavantajele sale sunt: sifonarea rapida si pretul destul de ridicat.

6. Fibrele vegetale

Fibrele de abaca, ananas sau palmier sunt astazi frecvent utilizate in tesuturile de interior. Ai chef de exotism? Alege fete de masa si perdele de canepa sau bambus . Sunt insa mai scumpe si mai putin confortabile ca tesuturile obisnuite.

7. Tesuturi inovatoare

Astazi, creatorii de tesuturi rivalizeaza in imaginatie pentru a-ti facilita viata. Astfel s-au nascut materiale tratate cu teflon sau ultra-microfibrele care nu se pateaza, materiale tratate anti-sifonare si anti-foc. Toate sunt aici pentru a permite mobilei tale sa traverseze anii cu minimum de intretinere.

Recomandari