O casa cu personalitate

O casa cu personalitate
  calendar_month        
Ai intrat vreodata intr-o casa si ai simtit cum te ia plictiseala? Nimic din ce vedeai in jur nu-ti spunea nimic despre personalitatea proprietarului?

Exista din pacate numeroase locuinte astfel mobilate si utilate. Carora le lipseste acea amprenta personala.

Specialistii in amenajari interioare ofera cateva sfaturi la obiect pentru ca orice locuinta sa aiba povestea sa:

Conceptul este cheia
Cand vrei sa-ti construiesti o casa sau doar sa-ti decorezi locuinta existenta este indicat sa ai un concept bine definit inca de la inceput.

Oamenii din pacate deseori se grabesc si cumpara tot felul de piese de mobilier doar pentru ca le place fiecare in particular, iar cand incearca se la combine cu cele deja existente in casa observa dezastrul creat.

Defineste un concept al casei tale, inainte de a te apuca de achizitii. Nu trebuie sa fie ceva complicat, trebuie doar sa te reprezinte, iar simplu este cel mai sigur, fie ca pornesti de la o culoare, un stil sau o tema.

Materialele fac diferenta
Exista doua elemente care pot revitaliza un spatiu, culoarea si materialele folosite. Alege texturi, modele si forme diverse, in accord cu personalitatea ta.

Poti folosi chiar materiale textile pentru a acoperi o parte din perete, la fel cum poti captusi o vaza cu panza colorata, pentru a-i conferi un look fresh.

Nu fa abuz de culoare
Poate suna ciudat si pe dos, insa specialistii au ajuns la concluzia ca folosirea a cat mai putine culori creeaza deseori un impact mai mare. Exista multe spatii senzationale care sunt decorate doar in doua culori, insa efectul creat de acestea este desavarsit.

Nu te complica in alegeri
Cand vine vorba de materiale, cuvantul d eordine este doar unul: armonie. Foloseste acelasi tip de material, fie ca are un model floral sau unul grafic.

Atat pentru piesele de mobilier care poti fi tapitate cat si pentru draperii sau fete de masa. Te poti juca in alegerea culorilor, insa materialul ramane o constanta.

Pune pret pe minimalism
Mai putin va insemna intotdeauna mai mult. Iar aici se face referire la efectul creat. O camera cu atat de multe lucruri incat nu stii la care sa te uiti primul va incarca inutil si va enerva in timp.

Daca nu stii exact cat sa pui intr-o incapere pentru a fi sufficient, scoate-le pe toate si aranjeaza-le din nou, pe rand. Vei simti cand este de ajuns.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

../////
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right