Parfum tropical la tine acasa

Parfum tropical la tine acasa
  calendar_month        
Stilul tropical este unul dintre cele mai populare stiluri in zilele noastre. Include confort, caldura si o atingere de exotic folosind teme din jungla, culori linistitoare si elemente texturale naturale. Este un stil atragator, proaspta cu elemente de traditional.

Nu este jungla multi-colorata pe care ai putea-o alege pentru camera unui copil. Mai degraba poate fi numit minimalism luxuriant din moment ce amesteca multe texturi si tipare cu detalii simple impreuna cu cateva accesorii supradimensionante.

Motivele comune includ palmieri stilizati, frunze de banan, maimute, animale, ratan si piele.

Stilul este de obicei utilizat in living room si sufragerii, dar poate fi adaptat pentru dormitoare matrimoniale, ca de asemenea si bai.

Iata cateva elemente si teme ale unei camere decorata in stil tropical:Mobila tapitata si confortabila este de nelipsit intr-o camera tropicala.

Liniile orizontale lungi duc la un look comod si se adauga la starea de liniste cu elemente ca plante si obiecte de arta.

Tonurile neutre includ ivoriu, bej, bej inchis, maron, auriu si nuante pale de galben. Verdele este de asemenea un element major in nuante ce merg de la verde deschis pana la verde inchis. Accentele sunt maron, negru si rosu.

Mobila dintr-o camera tropicala este de obicei supradimensionata si aleasa pentru confort si utilitate. Piesele accent sunt din rachita, bambus, fier si ratan.

Materialele folosite sunt usoare si luxuriante. Pernele si scaunele sunt decorate cu elemente din jungla si frunze.

Mobila din pardoseala din lemn se potrivesc bine acestui look. Nuantele deschise de lemn pot fi folosite, dar adauga greutate camerei prin amestecarea cu lemn inchis cu ajutorul unor mese, lampi si picioarele de la mobila.

Motivele principale folosite trebuie sa fie de natura tropicala si printuri de animale (maimute, elefanti etc) utilizate la materiale, obiecte de accent si accesorii.

Desenele cu animale sunt predominante intr-o camera tropicala. Poti folosi atat desene cu leoparzi si dungi de zebra cat si imagini de animale cum ar fi maimute, lei si elefanti.

Plantele mari, in special palmierii, sunt perfecti pentru tema tropicala. Pune-i in colturile camerei si lumineaza-i din partea de jos.

Pentru ca printurile, frunzele si motivele cu animale sunt indestulatoare pentru ochi, evita incarcarea camerei cu accesorii.

75210.jpg

Cateva plante mari, lampi, carti si cateva accesorii alese inteligent sunt de obicei de ajuns. Evita multe lucruri mici si pastreaza spatiul simplu si aerisit.

La ferestre foloseste bambus.

Ratanul si rachita in tonuri naturale adauga textura in plus camerei.

Pardoseala poate fi din lemn, cu toate ca si piatra sau ceramica pot fi o alternativa. Accentueaza cu covoare din materiale naturale.

Obiectele de arta arata cel mai bine daca se potrivesc paletei de culori sin camera. Atarna tablouri cu desene de frunze stilizate, palmieri exotici si animale din jungla.

Fotografiile au fost preluate de pe site-ul www.hgtv.com.

Recomandari