Stilul shabby chic

Stilul shabby chic
  calendar_month        
Shabby chic este un look casual care care inspira confort si este caracterizat de accesorii vintage, culori pastelate si mobilier comod. Stilul include si materiale cu modele florale, piese de mobilier vopsite in culori deschise, galerii cu ornamente din fier forjat si flori.

Gandeste-te ca vizitezi casa bunicii, ticsita de mobila confortabila: patul mare si pufos sau scaunul balansoar. Flori proaspete si lumanari parfumtate completeaza decorul. O astfel de casa, decorata in stilul shabby chic, iti va da aceeasi senzatie la tine acasa.

Shabby chic nu este un stil anume, ci este o imbinare eleganta de lucruri mai vechi, accesorii scanteietoare argintii, masute pictate de lemn si covoare pufoase.

Culori delicate, nuante deschise

Daca iti plac culorile tari atunci Shabby Chic nu este pentru tine. Foloseste alb pal, gri sters, roz cald sau verde praz.Materiale sterse

Aduna textile de prin toata casa sau cumpara unele cu aspect invechit, pentru a obtine atmosfera vintage. Daca nu gasesti, poti obtine chiar tu aspectul sters sau mat al materialelor, prin colorarea lor cu ceai. Testeaza intai pe o bucata de material, pentru a obtine nuanta dorita.

Combina culori cu modele

Combina dungile cu carourile sau cu modelele florale pentru a crea o atmosfera calda. Nu trebuie sa urmaresti principiile traditionale in combinarea modelelor. Dar foloseste pentru fundal alb sau culoarea fildesului. Apoi alege o culoare pentru a o folosi in orice material.

Mobila pictata in alb

Aproape orice piesa de mobilier se poate integra in decorul shabby chic daca este pictata in alb. Vei fi surprinsa ce poate face vopseaua alba dintr-un scaun sau o masuta de cafea ponosita.

Gandeste liber

Nu toate scaunele sunt facute sa stai pe ele. Unele sunt foarte inconfortabile. Dar le poti transforma in masute pe care sa le dispui langa pat si pe care sa pui o vaza cu flori. Fii creativa cu lucrurile din casa ta. Mai ales cu acelea carora nu le gasesti o intrebuintare imediata.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

jurnalul unei despartiri 7
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right