Textile pentru fereastra bucatariei

Textile pentru fereastra bucatariei
  calendar_month        
Textilele pentru ferestre fac legatura intre spatiul interior al locuintei si cel exterior. Fie ca avem nevoie de intimitate, ca vrem sa oferim un decor camerei sau pur si simplu vrem sa controlam lumina, apelam la diferite tipuri de accesorii pentru ferestre, iar bucataria nu face exceptie.


In ziua de azi bucataria a inceput din ce in ce mai mult sa isi schimbe utilitatea. Cand in trecut, era locul in care bunica isi pregatea majoritatea timpului gatind pentru familia ei, iar decorul nu avea alt scop decat servirea necesitatilor ei de gospodina, in zilele noastre bucataria a devenit un spatiu modern, bine utilat, un spatiu de intalnire al intregii familii, iar acoperirea ferestrelor se face si ea dupa criterii atent gandite, in ton cu restul incaperii.


Cand alegeti perdelele pentru bucatarie trebuie sa fiti atenti ca ele sa se armonizeze din punct de vedere cromatic si stilistic cu amenajarea bucatariei , neuitand insa si de aspectul lor practic. Prin intermediul accesoriilor textile putem aduce un plus de caldura si intimitate, cat si stil oricarei incaperi.
Bucataria in stil rustic


Intr-o bucatarie amenajata in stil rustic , unde predomina finisajele de lemn natural puteti opta pentru perdele sau draperii din materiale naturale, precum in sau bumbac. Aspectul traditional tip panza de sac poate completa ideal un astfel de decor, la fel si imprimeurile viu colorate care se pot gasi si la nivelul fetei de masa.


75633.jpgBucataria in stil clasic


O bucatarie clasica poate fi accesorizata cu perdele vaporoase cu motive specifice, insotite de draperii asortate, care au atat rol de umbrire cat si decorativ. Perdelele pot avea motive florale, fructe sau chiar culinare, dar culoarea draperiilor trebuie sa fie neaparat uni pentru a nu incarca prea mult atmosfera.

75630.jpg


Bucataria in stil modern


Pentru a oferi caldura unui design modern, pastrand in acelasi timp stilul, puteti apela la jaluzele orizontale din lemn, aluminiu sau PVC, colorate in tonuri puternice.


75632.jpg
Nerecomandat


Desi vizual au un efect placut, perdelele lungi pana la podea nu sunt practice in bucatarie, de aceea ideal este sa decorati ferestrele cu textile care fie dispun de un sistem de pliere, fie nu depasesc lungimea ferestrei.

75631.jpg

Pentru o filtrare mai riguroasa a luminii


Daca va doriti o filtrare mai riguroasa a razelor solare alegeti rulouri textile monocromatice sau cu imprimeuri indraznete, care sa umbreasca incaperea. In zilele innorate, rulorile pot fi stranse usor pentru a lasa razele soarelui sa patrunda. Pentru mai multa rezistenta, acestea pot fi impregnate cu substante chimice care le asigura o rezistenta sporita la caldura si praf.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Sarbatori fericite
  • person

    "povestea o scriem in fiecare zi, impreuna..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right