Violetul in decorarea casei

Violetul in decorarea casei
  calendar_month        
Violetul este o culoare potrivita pentru o persoana plina de viata, optimista si amabila. Decoreaza-ti casa in violet daca iti plac culorile puternice si daca iti doresti o locuinta cu personalitate.

Violetul poate fi utilizat cu succes pentru vopsirea peretilor, in decorarea cu ajutorul accesoriilor, a tesaturilor, dar si a luminilor. Descopera mai multe detalii despre culoarea violet si despre cat de potrivita este aceasta pentru caminul tau.

Efectele culorii violet

Violetul este o culoare care stimuleaza si incurajeaza luciditatea, cugetarea si echilibrul pe toate planurile.

Acest lucru se datoreaza faptului ca violetul este rezultat din amestecul a doua culori in cantitati egale: rosu si albastru.

Culoarea violet hraneste spiritul si ofera multa energie atunci cand o privesti indelung. Specialistii in cromoterapie sustin ca violetul ajuta la extinderea orizontului intelegerii si ca stimuleaza ideile si creativitarea. Se spune ca marile poezii, melodii, picturi si alte opere de arta au avut ca inspiratie aceasta culoare.

Leonardo Da Vinci sustinea ca puterea de meditatie a fiintei umane poate fi mult marita daca daca meditatia are loc intr-o camera cu geamuri violete atunci cand soarele este la amiaza. De asemenea, Saint Germain utiliza adesea efectul purificator al luminii violet pentru a vindeca bolnavii.

Indicatii terapeutice ale culorii violet

Se considera ca aceasta culoare este de mare ajutor in tratarea unor afectiuni precum celulita, crampe, insomnie, nevralgie, tulburari ale splinei, vezicii, rinichilor, tulburari ale vederii si multe altele.

De asemenea, lumina violet stimuleaza glandele sexuale ale femeii, asa ca nuanta este potrivita pentru casa ta in cazul in care iti doresti sa ai o viata sexuala fericita sau daca vrei sa ramai insarcinata.

Amenajarea casei cu violet

Daca esti o persoana excentrica, cu o personalitate puternica si creativa, violetul este perfect pentru casa ta. Aceasta culoare stimuleaza meditatia, asa ca poate fi utilizata pentru decorarea dormitorului principal.

Daca violetul ti se pare o nuanta prea puternica pentru a vopsi intraga suprafata a peretilor ai la indemana doua solutii: vopsesti in totalitate un singur perete sau vopsesti doar un sfert din fiecare perete (bucata de jos) cu violet, iar partea de sus cu nuanta lavanda sau alb, bej, crem etc.

De asemenea, foloseste culoarea violet in ceea ce priveste tesaturile. Lenjeria de pat, perdeaua si chiar draperiile pot avea in totalitate aceasta nuanta, sau doar imprimeuri.

Feng Shui si culoarea violet

Conform principiilor Feng Shui, culoarea violet este culoarea bogatiei si a abundentei. Mai mult decat atat, specialistii considera ca pentru a avea o casa in care domneste bunastarea, culoarea violet ar trebui sa existe in casa macar prin prisma accesoriilor.

Se considera,in Feng Shui, ca violetul nu este o culoare care trebuie sa fie intr-o cantitate prea mare, ci sa fie "imprastiata" prin casa cu ajutorul accesoriilor. Mai exact, poti investi in lumanari decorative, flori si alte obiecte decorative in nuante de violet.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Onoarea de a cunoaste oameni talentati
  • person

    "maine sa iubeasca cel ce n-a iubit niciodata si cel care a iubit sa iubeasca maine...."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right