6 caini celebri de talie mica

6 caini celebri de talie mica
  calendar_month        
Cainii mici nu ocupa mult spatiu, iar latratul lor nu te baga-n sperieti, dar se remarca prin inteligenta, vioiciune si personalitate. Iata 6 caini celebri de talie mica!







Smoky, mascota din al Doilea Razboi Mondial
75988.jpg


Smoky, un yorkshire terrier de doar 2 kg, a luptat alaturi de soldati in a Doilea Razboi Mondial. Smoky a fost gasit intr-o vizuina de vulpe de catre un soldat american si vandut caporalului Bill Wynn pe 6 dolari. Wynn l-a pastrat pe Smoky alaturi de el, pe campul de lupta in urmatorii 2 ani, invantandu-l trucuri pentru a-i amuza pe soldatii raniti. Astfel Smoky a devenit primul caine terapeut din istorie. Dupa terminarea razboiului, Smoky a continuat sa-si faca datoria in spitale si institutii militare pentru inca 10 ani.


75989.jpg


Laika, primul caine care a zburat in spatiu

La inceputurile zborurilor in spatiu, nu se stiau multe despre felul in care va reactiona o fiinta vie odata iesita din atmosfera terestra. Asa ca in loc sa lanseze in spatiu un om, rusii au decis sa trimita un caine mic pe nume Laika, la bordul navetei Sputnik II. Rusii au pus mancare din belsug pe nava, cat sa-i ajunga cainelui o saptamana. Insa naveta Sputnik II nu s-a mai intors niciodata pe pamant. Vestea buna e ca dupa acest experiment, etica programului spatial a fost mai atent supravegheata.


75987.jpg


Benji

Benji este un caine vedeta de film, iubit de americanii de toate varstele. Filmul original Benji, din 1974, a fost regizat de Joe Camp si avea in centrul actiunii un caine de talie mica, care a salvat doi copii rapiti ce hranisera acest caine maidanez. Atunci milioane de caini au fost adoptati din centrele de ecarisaj americane.



75991.jpg


Toto

Inainte de Benji a fost Toto, mascota filmului Vrajitorul din Oz, care a avut premiera in 1939. Chiar si acum, dupa 70 ani, copiii continua sa-si numeasca cainii Toto. Terrierul in varsta de 5 ani, al carui nume real a fost Terry, a fost ales dintr-o gramada de fotografii cu caini. De altfel, el a jucat si in multe alte filme ale vremii.



51153.jpg


King Charles Spaniels

Cu un asemenea nume, ai crede ca acest caine are sange albastru. Si chiar asa e! Regele Carol al II-lea avea o colectie de cockeri spaniel pitici, cu care mergea peste tot. A iubit atat de mult aceasta rasa incat a decretat accesul liber al cainilor in orice loc public din Anglia, chiar si in Parlament. Decretul e valabil si astazi. Ce bine e sa fii rege!


75990.jpg




Boo

Boo este cainele vedeta al Facebook-ului, el are propria pagina pe reteaua de socializare, pe care a strans 1 milion de Like-uri. Boo este un pomeranian indragostit de Oprah si de moda, caci adora sa poarte tricouri roz.



Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

....'''''''''''
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right