Alergiile la caini si pisici

Alergiile la caini si pisici
  calendar_month        
Asemenea oamenilor, si animalele de companie sunt sensibile la alergii. Iata care sunt alergenii cei mai comuni in cazul lor si care sunt rasele de caini si pisici cele mai sensibile la alergii!

Alergeni comuni pentru animale

Alergiile sunt provocate de reactia exagerata a sistemului imunitar la ceva care nu reprezinta de fapt o amenintare. Ele au simptome comune, ce pot fi confundate uneori cu alte boli: scarpinat, miros neplacut, infectii ale urechilor si pielii, bubite pe piele.


Cei mai comuni alergeni pentru animale pot fi grupati in 3 categorii:
alergeni din mancare: unele mancaruri, aditivi, conservanti, coloranti.
alergeni din aer: fum de tigara, polen, parfum, matreata de pisica
alergeni de contact: acarieni, sapun, lana.

Alergiile animalelor sunt aditive, deci cu cat animalul este expus la mai multi alergeni, cu atat mai severe sunt simptomele sale. De exemplu, animalele cu alergie la carnea de vita dezvolta adesea si alergie la polen.

Insa cea mai comuna cauza a alergiilor la animale este reprezentata de purici. Dupa purici urmeaza: carnea de vita, lactatele, graul, pestele, polenul, ouale, drojdia, puiul, mielul, porumbul, soia si orezul.

Rase cu potential alergic ridicat

Rasele de caini cele mai expuse la alergii sunt retrieverii si terierii. De exemplu, toti labrador retrieverii - negri, galbeni si ciocolatii - au tendinta sa dezvolte alergii la mancare.

Potrivit unui studiu recent pe 30 000 caini, urmatoarele rase de caini au cel mai mare potential alergen: labrador retriever, golden retriever, setter englez, setter irlandez, boston terier, cairn terier, fox terier, sealyham terier, scottish terier, west highland terier alb si wheaton terier.

Si pisicile sunt sensibile la alergii, iar specialistii spun ca rasa cu cele mai multe probleme este siameza.

Animalele tinere si adulte sufera cel mai mult de pe urma alergiilor, in timp ce cele batrane sufera mai putin.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Oribil...
  • person

    ""violenta este ultimul refugiu al celor incompetenti" isaac asimov"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right