Baia pisicii: o provocare grea, dar nu imposibila!

Baia pisicii: o provocare grea, dar nu imposibila!
  calendar_month        
Te pregatesti pentru incercarea demna de Hercule de a-i face baie pisicii? Intr-adevar, imbaierea pisicii este o sarcina pentru care stapanul felinei trebuie sa-si puna armura. Trebuie sa te protejezi de zgarieturi si muscaturi.

Pisicile urasc apa si nu vor cu niciun chip sa intre in cada. Felinele au propriile lor sisteme de imbaiere, limba si dintii, cu ajutorul carora se fac frumoase.

Insa minimum 2 bai pe an sunt necesare, chiar si pentru o pisica ce nu paraseste interiorul casei. Iata cum trebuie sa procedezi!

Perie, perie si iar perie

E bine sa-i perii blana pisicii inainte sa-i faci baie. Astfel elimini ghemurile si scoti mai la suprafata murdaria. Ar fi foarte indicat sa-i tai si unghiile, pentru a te feri de zgarieturile adanci.

Organizeaza-te

Daca nu vrei sa iesi ranita din lupta, trebuie sa te organizezi. Inainte de a duce pisica in baie, asigura-te ca ai la indemana samponul, prosopul, eventual uscatorul de par. Ai nevoie de un asistent, care sa tina pisica in timp ce o samponezi cu samponul special de pisici si care sa inchida usa de la baie. In caz ca monstrul scapa din stransoare, nu trebuie lasat sa paraseasca incinta! Ar fi ideal sa pui un covor de cauciuc in baie, ca pisica sa nu alunece si sa se simta mai in siguranta stiind ca-si poate baga ghearele in el.

Nici fierbinte, nici rece

Apa trebuie sa fie calaie, destul de calduta cat sa-i ofere o baie relaxanta. Apa trebuie sa curga inainte de a baga pisica in cada. Asigura-te ca ai pe tine imbracamintea de protectie.

Nu purta niciodata haine noi sau textile impletite atunci cand ii faci baie pisicii! Pune pe tine haie groase (jeansi, bluze cu maneci lungi).

1 Pisica = 2 Oameni

Cum spuneam mai sus, e bine sa ai pe cineva s ate ajute cu baia pisicii. Chiar si cea mai scumpa si pufoasa pisica se transforma intr-o felina feroce in secunda in care pune piciorul in cada. Vorbim de cazurile generale, caci exista si unele pisici care adora apa.

Asadar, o persoana va tine pisoiul, iar o alta il va sampona. Cel care tine pisica o va apuca strans de pielea de pe ceafa si o va ridica in aer. Pisica va fi nervoasa, insa nu va simti durere.

Cel care spala pisica va urmari urmatorii pasi:

uda pisica de la cap spre coada, cu grija sa nu-i intre apa in urechi si in ochi, folosind de preferinta dusul;
aplica samponul tot de sus in jos;
clateste cu apa din abundenta, caci chiar si cel mai mic rest de sampon va fi ingerat de pisica sau ii va irita pielea.

Pisica uda, pisica uscata

Urmatorul pas va fi sa usuci pisica. Foloseste prosopul pentru a sterge bine apa de pe blana, iar apoi un alt prosop sau un uscator de par pentru uscarea totala. Nu mai stresa pisica la pieptanat, lasa pe maine sedinta de periaj, caci a indurat destule pentru moment.

Misiune indeplinita

Acum trebuie sa lauzi felina. Da-i ceva bun de mancare si jocati-va cu jucaria ei preferata. Astfel, data viitoare cand ii vei face baie, pisica va asocia evenimentul si cu ceva pozitiv. Las-o apoi sa-si faca toaleta si sa traga un pui de somn binemeritat!

Recomandari