Cainii Giant

Cainii Giant
  calendar_month        
Termenul de Giant se refera la cainii de varsta adulta a caror greutate corporala este cuprinsa intre 45-100 kg si care ating inaltimea de 80 cm la greaban.

Marimea impresionanta a cainilor Giant a atras intotdeauna privirile si a starnit admiraita. 7% dintre cainii nascuti in Europa sunt de talie foarte mare desi exista numai 28 de rase impartite in trei grupe principale.

Tipul mastiff (rasele Broholmer, Bull Mastiff, Cane Corso, Mastiff german, Mastiff argentinian, Dogue de Bordeaux, Mastiff Tibetan, Fila Brasilieiro, Mastiff, Mastino Napoletano, Rotweiler, Tosa Inu)

Caini de munte (rasele Ciobanesc de Berna, Landseer, Leonberger, Mastiff de Pirinei, Mastiff spaniel, Caine de munte de Pirinei, Caine de munte portughez, Saint-Bernard, Sarplaninac, Terra Nova)

Alte tipuri - Ciobanesc de Anatolia, Ciobanesc Caucazian, Ogar irlandez, Komondor, Kuvasz, Saint- HubertCalmi, docili si afectuosi , cainii Giant sunt foarte devotati stapanilor lor si o companie placuta pentru toti membri familiei.

Comportamentul eroic al acestor caini le permite sa se implice in activitati extraordinare cum ar fi actiunile de salvare specifice cainilor Saint Bernard si Terra Nova.

Din cauza hiperactivitatii si dimensiunilor foarte mari cainii Giant isi solicita foarte mult articulatiile. Hrana adecvata poate ajuta la intrarirea acestora.

Pentru a atinge greutatea specifica adultului, un pui Giant are nevoie de o perioada de timp cuprinsa intre 18-24 de luni. Cresterea indelungata si extrem de delicate in special in ceea ce priveste dezvoltarea sistemului osos are loc in trei etape distincte.

Crestere intensa - de la intarcare pana la 5 luni
Consoidare progresiva - de la 5 la 8 luni
Dezvolatrea masei musculare - de la 8 la 18-24 luni.

75321.jpg

Intre a patra si a douasprezecea saptamana de viata, catelusul Giant traverseaza o perioada critica din punctual de vedere al imunitatii. Imunitatea transmisa de catre mama prin colostrums descreste in mod gradat in timp ce capacitatea de autoaparare a puiului nu este sufficient de dezvoltata. El se maturizeaza in jurul varstei de 18-24 de luni dupa administrarea vaccinurilor.

Intre 18-24 de luni cainele Giant ajunge la maturitate.

Un caine Giant matur este foarte lacom fiind capabil sa inghita zilnic o cantitate uriasa de hrana ( 1000- 2000 grame)

Intestinele reprezinta 2,8 % din greutatea totala, comparative cu 7% la cainii de talie mica. Asadar, cainii Giant au o capacitate digestive redusa deci au nevoie de hrana cu un aport energetic ridicat pentru a evita supraincarcarea digestiva.

Speranta de viata a unui caine Giant este de 7-9 ani.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Lansare Catalog Primavara Vara 2010
  • person

    "transport gratuit + cadou + reduceri de 80 %"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right