Cainii Maxi

Cainii Maxi
  calendar_month        
Termenul Maxi se refera la cainii de varsta adulta, a caror greutate corporala este cuprinsa intre 26 si 44 kg.

Acestia au fost la origine caini de munca, iar in zilele noastre inca exceleaza ca ciobanesti, caini de urma, de paza, salvatori si indrumatori pentru orbi. Sunt credinciosi si afectuosi si sunt ideali ca animale de companie.

Exista trei categorii principale de caini de talie mare :

Caini de vanatoare:

De urma: Ogar irlandez, Bloodhound
Pointeri: german, englez, de Weimar
Retrieveri: Golden si Labrador Retriever, Clumber Spaniel
Ogari de curse: Borzoi, Ogar Afgan, Greyhound

Ciobanesti:

Old English sheepdog, Bouvier des Flandres

Caini de paza:

Ciobanesc german, Dobermann, Schnauzer urias, Boxer


Cainii Maxi au excelat intotdeauna in serviciile pe care le-au oferit oamenilor. Pe langa forta, vigoarea si exceptionalul lor simt olfactiv, cainii de talie mare dau dovada de docilitate si devotement, calitati ce le-au demonstrate utilitatea in multiple situatii. Din punct de vedere estetic, se disting prin armonia proportiilor si prin aspectul nobil.

Pot face fata testelorCainii maxi pot face fata tuturor testelor de anduranta cum ar fi plimbarile lungi, lucrul in conditii extreme sau paza. Pentru a combate stresul produs in aceste conditii, ei isi solicita foarte mult sistemul imunitar. Acest lucru trebuie luat in considerare pentru a va asigura ca vor duce o viata sanatoasa timp indelungat.

Cainii maxi sunt active, fie ca temperament, fie prin prisma a ceea ce li se cere sa faca, asa ca ei consuma o mare cantitate de energie si isi petrec mare parte a timpului in aer liber. Acest mod de viata implica o mare solicitare a articulatiilor si nevoi energetice ridicate (scaderea temperaturii ambientale de la 15 - 8 grade creste nevoile de energie cu 25 %)

Favorizarea digerabilitatii

Din cauza characteristicilor lor morfologice si fiziologice, cainii Maxi au o digestie mai sensibila. Aceasta toleranta digestiva mai scazuta are nevoie de un volum de hrana mai redus si de un aport ridicat de energie.


Tips:

Aveti grija sa evitati cresterea excesiva in greutate: evitati sa-i oferiti mici tratatii si resturi de la masa, asigurati-i o activitate fizica suficienta si alegeti, daca este necesar, un tip de hrana cu un aport scazut de energie.

Impartiti ratia zilnica in 2 sau 3 mese si evitati activitatea fizica imediat dupa masa pentru a preveni tulburarile grave, cum ar fi balonarea.

Cum descoperiti primele semne ale cresterii in greutate la cainii Maxi

Cautati urmatoarele semne: pernute de grasime in zona pieptului, a spatelui si la baza cozii, lipsa tonusului, intoleranta fata de activitatea fizica sau fata de caldura, pierderea rapida a suflului la efort. Monitorizati schimbarile de greutate cantarindu-l in fiecare saptamana; daca se ingrasa cu mai mult de 15% decat greutatea ideala, duceti-l la medic.

Cum readuceti cainele la greutatea ideala

Alegeti hrana de tip "light", nu il lasati sa manance dupa bunul plac pe timpul zilei, evitati micile tratatii si respectati ratia de hrana. Asigurati-i o activitate fizica regulate. Astfel cainele va deveni mai active si rezistent la efort.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Sacrificiu
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right