Cati caini exista in lume?

Cati caini exista in lume?
  calendar_month        
Una dintre intrebarile cele mai frecvente este chiar aceasta: cati caini exista in toata lumea?

Raspunsul nu este foarte usor de dat, pentru ca numarul maidanezilor de pe planeta este greu de stiut cu precizie.


Cea mai mare incercare de a afla numarul patrupedelor a fost facuta de industria alimentara pentru caini. Cifrele arata ca, in SUA, aproximativ 42,5 milioane de case gazduiesc cel putin un caine si ca numarul total al patrupedelor ar fi de peste 73 de milioane. In Canada, ar exista aproximativ 6 milioane de caini de companie, scrie Psychology Today.

In vestul Europei sunt in jur de 43 de milioane de caini. Cei mai multi se gasesc in Franta, unde numarul lor ajunge la 8,8 milioane. Italia si Polonia detin cate 7,5 milioane de catei, iar Marea Britanie are in jur de 6,8 milioane de patrupede canine.

Rusia are aproximativ 12 milioane de caini, in timp ce in Ucraina sunt aproape 5,1 milioane.

Datele din America de Sud sunt neclare, cele mai sigure fiind in Brazilia, cu 30 de milioane de caini, in Argentina, cu 6,5 milioane, si in Columbia, cu 5 milioane. De asemenea, exista numerosi caini neinregistrati in aceasta zona, in special in afara spatiilor metropolitane.

In Australia sunt 4 milioane de caini de companie si inca 2 milioane de maidanezi.

In China, numarul cainilor ajunge la 110 milioane. Numai in Beijing sunt in jur de un milion de catei, mai scrie Psychology Today.

In India se pare ca sunt 32 de milioane de caini de companie si aproape 20 de milioane de maidanezi.

In Japonia, sunt aproape 9,5 milioane de caini de companie.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Africa sunt 78 de milioane de caini cu stapan si 70 de milioane de maidanezi.

Un calcul al acestor estimari, in care intra si numarul neclar al maidanezilor, arata ca pe planeta sunt cel putin 525 de milioane de caini. Ca o comparatie, numarul cainilor din lume este similar cu numarul oamenilor care locuiesc in SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia si Franta.

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro aA€A" Informatii non-stop despre caini si pisici">51384.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

umbre de seara
  • person

    "viata e o lupta ..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right