Ce colivie i se potriveste papagalului tau?

Ce colivie i se potriveste papagalului tau?
  calendar_month        
Cresterea unei pasari mici nu inseamna deloc mai putine responsabilitati. Atunci cand te hotarasti sa cumperi un papagal trebuie sa ai in vedere cateva aspecte foarte importante.

Perusul este o specie mai mica de papagal originara din Australia ce are in medie 18 cm inaltime. Acesta cantareste aproximativ 30-40 de grame. Pasarea iubeste spatiile deschise si luminoase, ii place zborul si compania altor perusi in cusca.

La achizitionarea volierei trebuie sa avem in vedere cateva caracteristici ce tin de asamblarea ei, materialului, formei si marimii. Important este spatiul oferit, baritele pe care vor sta, de preferat din lemn, recipientele de apa si mancare si tavita cu nisip din josul custii.

Acest spatiu special amenajat trebuie sa fie compus dintr-o voliera fara defecte de fabricatie, adica cioturi de sarma sau rugina. La cumparare verifica usita si asigura-te ca imbinarile sunt facute corect.

De ce are perusul tau nevoie de o voliera?

Pasarile nesupravegheate se pot lovi, pot strica mobilierul din casa ta sau chiar fugii pe fereastra. Atunci cand pleci din casa, papagalul tau va avea nevoie de un loc unde sa se simta in siguranta. Aici trebuie sa-i asiguri conditiile necesare unei vieti fericite. Iata cateva aspecte:Perusilor le place sa se agate si sa se urce pe peretii volierei asa ca incearca sa alegi o colivie mai mare cu barite orizontale.

Spatierea barilor custii trebuie sa fie cat mai mica. In acest fel nu-i vei tenta sa evadeze si astfel sa nu se raneasca.

Pentru mai mult spatiu in interiorul custii va trebui sa alegi formele rectangulare.

O tavita cu sina ti-ar fi foarte practica deoarece te-ar ajuta sa cureti mai usor resturile de seminte.

Usita volirei trebuie sa fie potrivit de mare pentru a facilita scoaterea perusului atunci cand este nevoie.

Mecanismul de inchidere trebuie sa fie robust si functionabil. Perusii sunt de obicei pasari istete si fara astampar.

Daca alegi sa-i confectionezi chiar tu voliera trebuie sa ai grija sa nu folosesti materiale taioase sau perforate. In acele fisuri isi poate prinde piciorusele, aripile sau ciocul. Foloseste materiale nontoxice si neelastice. Cauciucul, de exemplu, se sfarama usor si poate fi ingerat cu usurinta de catre papagal.

O parte importanta in cresterea sanatoasa a perusului tau o reprezinta dieta si controlul periodic la medicul veterinar. Asadar, pregateste-te corespunzator atunci cand ti-ai ales sa cresti un papagal.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

a insela sau nu partenerul ..pe siteuri
  • person

    "cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right