Ce fel de animal de companie se potriveste?

Ce fel de animal de companie se potriveste?
  calendar_month        
Lucrezi tura de noapte si te intorci acasa dis de dimineata. Inca nu esti pregatit de somn, asa ca iti petreci timpul cu catelul tau, dar el se uita la tine cu niste ochi rosii de somn. E clar ca pentru el nu e o ora potrivita pentru joaca.

Cateva ore mai tarziu catelul este gata sa se joace afara, dar tu ai cam adoptat un stil de viata de vampir.

75419.jpg

Daca te gandesti sa-ti iei un pet, ia in considerare tipul tau de viata. Animalele de companie au nevoi la fel ca noi, oamenii.Pasari de noapte

Daca muncesti noaptea iar ziua o dormi, atunci un catel este o alegere neinspirata. Ai putea totusi opta pentru:

Pisici

Pisicile dorm cam 16 ore din 24, si le place, in mod particular sa se joace noaptea, cum orice proprietar de pisica si-a dat deja seama. Pisicile sunt peturi de spatii inchise.
Iepuri

Aceste animale linistite, chiar se pot supara daca ii zgandaresti prea mult in timpul zilei, cand probabil ca dorm. Iepurii sunt cei mai dinamici dimineata si seara tarziu.
Hamsteri, arici

Aceste mici mamifere sunt active in special noaptea.

Pesti

Intr-o casa in care lumea vine si pleaca in mod constantPrima intrebare pe care trebuie sa o pui unui posibil coleg de camera este daca ii plac cainii, pisicile, pasarile, etc si ce experienta a avut cu aceste pet-uri.

Schimbarea colegilor de camera poate fi frustranta pentru unii caini, asa ca e bine sa ai o situatie stabila in casa inainte de a cumpara unul.

Iata pentru ce poti opta:

Pisici

Pisicile pot agrea sau nu persoanele care vin si pleaca din casa. Atata timp cat spatiul lor personal nu este afectat, nu vei avea probleme. Posibilul coleg va trebui sa aiba putina rabdare. Pisicile vor sa exploreze tot domeniul, inclusiv camera noului venit.

Papagali

In general acestia nu sunt afectati de prezenta persoanelor dintr-o camera.

Reptile

Reptilele nu vor observa prezenta persoanelor noi, decat poate vor fi un pic nervoase in prezenta lor.

Pesti

Nu vor observa, decat daca colegul ii va hrani in mod excesiv.Persoanele singure

Daca esti singur, traiesti singur si lucrezi in mod regulat de la 8 la 17, atunci nu vei avea mari probleme in alegerea unui pet. Dar daca esti in cautarea unei relatii, petul tau va avea ceva de spus in alegerea partenerului.

Caini

Stilul tau de viata iti permite cumpararea sau adoptarea unui catel. Trebuie doar sa alegi rasa: activ, lenes sau ceva intre.

Pisici

Pisicile cer relativ putina ingijire, sunt independente si vor doar dragoste, un loc cald langa tine, apa proaspata, un loc pentru nevoi si mancare buna. Doar trebuie sa alegi rasa: o Siameza este afectuaosa dar ceva cam galagioasa, o Abisiniana este foarte activa.

Mamifere mici

Hamsterii sunt animale de companie perfecte pentru un astfel de stil de viata.
Pasari

75420.jpg

Calatori frecventi

Daca iti lasi petul acasa pentru o saptamana asta nu inseamna ca-ti lasi deoparte si responsabilitatile. Daca faci excursii in mod frecvent, din placere sau in interes de serviciu, trebuie sa te intrebi daca poti ingriji si un pet.

Cateii, pisicile, pasarile si multe mamifere mici sunt alegeri nepotrivite daca nu prea stai pe-acasa. Aceste animale sufera in absenta ta. Cu toate acestea, sunt cateva animale care se vor descurca:Hamsteri

Acesti rozatori se descurca de unii singuri, daca au nevoie de altii ca ei cu care sa se joace.

Pesti

Trebuie doar sa gasesti un dispozitiv care sa-i hraneasca. Sau daca lasi aceasta responsabilitatea in seama unui vecin insista pe ideea hranirii suficiente.

Reptile

Pasari mici precum canari sau cintezoi

Atat timp cat au companie aceste pasari stau bine mersi zi singure. Pasarile singure vor suferi.

Recomandari