Cei mai destepti caini

Cei mai destepti caini
  calendar_month        
Afla daca catelul tau este in top 7 cei mai destepti catei. Daca inca nu ai un catel, si ai de gand sa achizitionezi unul, citeste urmatoarea lista pentru a-ti lua unul inteligent.

7. Ciobanesc australian

Ciobanescul australian este un caine care tine laolalta si controleaza cirezile, iar printre calitati se numara inteligenta exceptionala, vigilenta si protectia asupra proprietatilor si a oamenilor. Acesti ciobanesti sunt agili, puternici, activi, atat fizic cat si psihic. Partea proasta este ca acesti caini se plictisesc repede si intra in tot felul de conflicte in timp ce isi cauta activitati sa-si omoare timpul. Ciobanescul australian este foarte organizat, multi dintre ei punandu-si jucariile la locul lor dupa ce se joaca.

6. Rottweilerul

Un alt caine folosit pentru controlarea turmelor este si rottweilerul nemtesc. Sunt si foarte buni caini politisti sau de aparare si sunt cunoscuti pentru protectia mare pe care o ofera si loialitate totala, de aceea rottweilerii sunt buni caini pentru familii.

5. Papillon

Acest caine dragut cu urechi asemenea unor fluturi sunt mai destepti si mai puternici decat ai crede, la o prima vedere. De multe ori descrisi ca si caini mari in corpuri mici, sunt foarte atletici, ceea ce-i face buni companioni in drumurile lungi si au curajul unor caini de 10 ori mai mari ca ei. Sunt adevarati caine de paza, foarte protectori.
4. Labrador Retriever

Cea mai populara rasa aleasa de familii, labradorul este cunoscut pentru inteligenta, afectiunea, rabdarea si blandetea de care dau dovada. Sunt caini usor de dresat si sunt in topul celor mai alesi caini pentru cautarea si salvarea persoanelor aflate in dificultate. Mai sunt cunoscuti si pentru auto-dresaj, prin observarea comportamentului uman si repetarea lui, o caracterisitica extraordinara in situatii de urgenta.

3. Ciobanesc de Shetland Sheltie

Un alt caine care-si foloseste abilitatile de controlare a turmelor de oi in casele unde este luat, arantand aceeasi protectie si angajament omului, cum arata turmei pe care trebuie sa o aiba in paza. Invata usor comenzile si se asigura ca toti membrii familiei sunt in siguranta si toti laolalta. Acesti caini arata un mare devotement familiilor care ii accepta.

2. Dobermanul Pinscher

Cel mai popular caine de paza, dobermanul are curaj nebun innascut si o mare putere. Inteligenta il face sa fie usor de dresat fie pentru a fi dominat fie pentru a deveni mai docil. Aspectul lui este unul impunator, dar in realitate dobermanul este destul de bland.

1. German Shepherd

Curajos, destept si protector, shepherd-ul german este cel mai de nadejde partener. Invata comenzile numai dupa cateva repetari si este nerabdator sa invete noi si noi ordine. In afara de faptul ca este folosit in turme, acesta este si un minunat caine politist si de paza.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Eu sunt cum sunt.
  • person

    "o zi superba￯ a￯ncepe a￯ntotdeauna cu dumnezeu!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right