Cum calmezi un catelus entuziasmat

Cum calmezi un catelus entuziasmat
  calendar_month        
A invata cum sa calmezi un cateluz entuziasmat in mod corect este primul pas in dresajul lui. Un caine trebuie sa invete cand sa-si asculte stapanul, pentru propria lui siguranta, si… pentru bunele maniere are patrupedului tau. Calmarea unui caine este un lucru destul de usor si ar trebui facuta inainte de orice sesiune de antrenament. Iata cum se procedeaza.

1. Apropie-te de catelus din fata.

2. Tine cainele in loc cu o lesa daca e posibil, sau cu propriul tau corp. Daca poarta o zgarda, prinde-l ferm de aceasta.

3. Vorbeste-i pe un ton calm, pe masura ce il asezi in fata ta.

4. Ingenuncheaza in spatele cainelui, aseaza-i corpul intre picioarele tale.

5. Forteaza-l sa stea in pozitia sezut intre picioarele tale, ramanand in genunchi in spatele lui.6. In timp ce il tii de zgarda, mangaie-l pe piept, vorbindu-i pe un ton calm.

7. Tine cainele intre picioarele tale, in pozitia "ingenuncheat" in spatele lui, pana ce patrupedul tau se calmeaza complet. Respiratia lui ar trebui sa se rareasca, si ar putea chiar sa se intinda.

Calmarea cainelui este foarte importanta pentru siguranta lui. Catelusii se entuziasmeaza atat de mult uneori ca pierd notiunea locului in care se afla, in casa sau in parc. Afara, un caine prea energic ar putea sa alerge in strada fara sa-si dea seama ca nu se mai afla in parc. Pentru acest motiv puii ar trebui sa poarte mereu o zgarda cand se afla afara. Pentru si mai muta siguranta, tine-l in lesa daca stii ca prietenul tau necuvantator se entuziasmeaza prea mult si poti sa il pierzi de sub control.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Servicii profesionale de productie publicitara
  • person

    "servicii profesionale de publicitate"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right