Cum sa elimini mirosul din litiera pisicii
history_edu redactia ele.ro calendar_month 22 Aug 2011, 08:43
Pisicile , pe cat de jucause si amuzante sunt, lasa in litiera un miros greu, care se raspandeste rapid in toata locuinta.
Singura solutie pe care o stii este aceea de a spala litiera dupa fiecare utilizare, insa este totusi destul de dificil sa cureti recipientul dupa fiecare utilizare.
Daca a ajuns sa te dispere aceasta problema si nu mai stii ce sa faci, ai la indemana cateva trucuri practice care vor face ca mirosul litierei sa fie doar o amintire neplacuta. In plus, nu trebuie sa cheltuiesti sume mari pe produse speciale, ci poti face acest lucru chiar cu ingrediente pe care le ai deja in casa, 100% naturale.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru proprietatile sale puternice in ceea ce priveste curatenia si eliminare a mirosurilor neplacute. Fa-ti provizii de bicarbonat de sodiu (in primul rand pentru ca este bun la orice atunci cand vine vorba despre curatenie) deoarece litiera pisicii va ramane in acest fel fara miros.
Atunci cand speli litiera pisicii si pui nisip proaspat, amesteca printre pietricele si un plic cu bicarbonat de sodiu. Vei observa cum litiera va avea un miros aproape insesizabil, insa este foarte important sa o schimbi o data la cel tarziu 3 zile pentru ca aceasta sa se mentina curata si sa nu emane mirosuri.
Spala litiera in mod frecvent
Atunci cand incepe sa miroasa (chiar si foarte putin), arunca nicipul intr-o punga de plastic, arunca-l la cosul de gunoi si baga litiera sub jetul fierbinte de apa. Pulverizeaza pe toata suprafata acesteia (atat in interior cat si in exterior) o cantitate suficienta de otet, dar numai dupa ce ai lasat-o la inmuiat cu putin detergent lichid de vase.
Otetul acopera mirosul imprimat in plastic, iar dupa numai cateva utilizari, litiera va avea un miros ca si cum ar fi noua.
De asemenea, poti fierbe, intr-un litru de apa, o lamaie taiata in bucati, iar dupa ce se raceste putin (sa nu fie oparita pentru ca va distruge plasticul), se toarna in litiera. Mirosul de lamaie, nu doar ca improspateaza, dar si dezinfecteaza.
In plus, pentru un plus de prospetime, adauga 3 picaturi de ulei esential de eucalipt in litiera, umple-o cu apa apoi pana la refuz si las-o asa timp de 10 minute, dupa care clateste-o cu apa din belsug.
Renunta la litiera
Daca tot nu esti multumita de rezultate, ar fi bine sa inveti pisica sa isi faca nevoile la scurgerea din baie. Scapa de litiera, iar cand va simti nevoia sa urineze, du-o repede la scurgere si forteaz-o sa stea acolo. Prima oara va fi mai dificil, dar dupa ce va face o singura data acolo, isi va forma obiceiul foarte rapid.
Astfel, nu va mai trebui decat sa cureti rapid cu un produse dezinfectant sau otet - pulverizeaza din belsug dupa fiecare utilizare, iar mirosul de urina de pisica va fi doar istorie in locuinta ta.
Este recomandat sa tii tubul cu otet in baie, astfel incat sa il ai mereu la indemana si sa nu il cauti prin casa, permitand astfel mirosului sa se imprastie prin locuinta.
De asemenea, uleiurile esentiale sunt si ele o varianta foarte buna in acest sens. Opteaza pentru esentele tari, cu miros proaspat (brad, pin, menta, eucalipt etc).
Autor: Corina Petrea
Alte articole despre